Constructii & Imobiliare

Cehii de la PointPark negociază achiziţia celui mai mare parc logistic de lângă Bucureşti: Europolis Logistic Park

Proiectul Europolis Logistic Park este situat la intrarea pe autostrada Bucureşti-Pi­teşti

Proiectul Europolis Logistic Park este situat la intrarea pe autostrada Bucureşti-Pi­teşti

Autor: Cristi Moga

29.09.2014, 00:07 1049

Europolis Logistic Park, deţinut de grupul austriac CA Immo, are o suprafaţă închiriabilă de 214.000 mp şi chiriaşi precum Carrefour, Altex sau eMag.

Compania PointPark Pro­perties din Cehia, con­trolată de giganţii TPG (fostul Texas Pacific Group) şi Ivan­hoe Cam­bridge, este în negocieri avansate pen­tru preluarea proiectului Europolis Lo­gistic Park, cea mai mare dezvoltare lo­gistică de lângă Bucureşti, cu o su­prafaţă închiriabilă de 214.000 de metri pătraţi, au declarat pentru ZF surse din piaţa imobiliară. Proiectul situat la intrarea pe autostrada Bucureşti-Pi­teşti, la mică distanţă de magazinele Horn­bach şi Kika, este din 2011 în portofoliul grupului austriac CA Immo, care evaluează proprietatea la circa 120 de milioane de euro în cele mai recente rapoarte financiare.

„Negocierile pentru vânzarea pro­iec­tului către cei de la PointPark sunt avansate, iar tranzacţia ar putea fi sem­nată până la sfârşitul anului“, au de­clarat sursele ZF. CA Immo a ajuns să deţină acest proiect în urma achiziţiei unui alt grup austriac, Europolis, care s-a implicat încă din 2004 în dezvoltarea parcului logistic demarat de grupul italian Cefin. Contactaţi de ZF, repre­zentanţii PointPark şi cei ai CA Immo nu au dorit să comenteze informaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO