Constructii & Imobiliare

Cele mai importante proiecte de birouri finalizate în primul semestru în Bucureşti

Cele mai importante proiecte de birouri finalizate în...

Autor: Cristi Moga

05.07.2014, 20:15 912

În prima jumătate a acestui an au fost finalizate în Bucureşti birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 92.000 de metri pătraţi, dar circa jumătate din aceste spaţii nu au deocamdată chiriaşi, reiese dintr-o analiză a ZF pe baza datelor din piaţă.

Per total, în cele cinci proiecte relevante (de peste 5.000 mp fiecare) a căror con­struc­ţie a fost finalizată în S1 au fost investite fonduri de aproximativ 150 de milioane de euro, iar băncile au avut o contribuţie de circa 65 de milioane de euro.

Comparativ cu prima jumătate a anului trecut, când au fost date în folosinţă proiecte precum Sky Tower, Floreasca Office, West Gate 5, CSDA Siriului şi Armand Business Center, suprafaţa de birouri livrată în Bucureşti a crescut cu 15%.

În sudul Bucureştiului, reconversia proiectului City Mall în centru de afaceri a însemnat finalizarea unor spaţii noi de birouri cu o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi. În cadrul proiectului au fost păstrate spaţiile comerciale de circa 7.000 mp de la parterul parcării şi a fostului mall, unde Billa, Mega Image şi câteva bănci au spaţii închiriate, dar pentru birourile de la etajele superioare, fondul de investiţii Globalworth, condus de omul de afaceri elen Ioannis Papalekas, nu a anunţat nume de chiriaşi.

„Pe zona de închiriere, purtăm negocieri cu mai multe multinaţionale pentru închirierea spaţiilor de birouri. Chiar dacă proiectul nu este într-o zonă dezvoltată de birouri pentru Bucureşti, el are o serie de caracteristici care îl fac atractiv potenţialilor chiriaşi“, afirmau reprezentanţii Global­worth, fondul în care Papalekas şi-a reunit activele imobiliare, în raportul pe 2013 publicat la jumătatea lunii mai a acestui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO