Constructii & Imobiliare

Centrul comercial Ploieşti Shopping City, aflat în portofoliul NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, obţine certificarea BREEAM In-Use V6 Excellent pentru clădiri verzi

Centrul comercial Ploieşti Shopping City, aflat în...

Autor: Cristina Bellu

25.05.2023, 10:39 324

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor şi dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, a obţinut pentru proiectul Ploieşti Shopping City certificarea BREEAM In-Use V6 Excellent pentru clădirile verzi, calificativ care marchează un nou pas în strategia companiei de reducere a amprentei de carbon şi de modernizare a operaţiunilor şi dezvoltărilor sale potrivit standardelor ESG.

Procesul de certificare s-a derulat pe parcursul a peste trei luni şi a cuprins două etape: prima fază a constat în evaluarea eficienţei clădirii, iar scorul obţinut a fost de 75,3%, iar în cea de a doua etapă a fost analizată performanţa practicilor de management, rezultatul fiind de 71,8%.

"Îmbunătăţirea ratingului BREEAM In-Use pentru Ploieşti Shopping City este un pas firesc în strategia de business a NEPI Rockcastle, care se concentrează pe dezvoltarea de clădiri durabile pentru comunităţi, respectând în acelaşi timp mediul înconjurător. Gestionăm consumul de energie, ceea ce duce la reducerea emisiilor, şi facem progrese semnificative în achiziţionarea şi generarea de energie electrică din surse regenerabile. În conformitate cu strategia noastră ESG, ne adaptăm activele pentru a fi mai sustenabile, rezistente la schimbările climatice şi ne străduim să creăm un mediu mai bun pentru comunităţile şi chiriaşii noştri", spune Magdalena Gibney, Group Head of Sustainability, NEPI Rockcastle.

Ploieşti Shopping City are o suprafaţă închiriabilă de 46.846 metri pătraţi şi include peste 100 de magazine, parcare exterioară cu staţii de încărcare a trotinetelor electrice, parcare pentru motociclete şi biciclete şi beneficiază de conectivitate bună prin intermediul reţelei de transport în comun.

Alături de Ploieşti Shopping City, alte trei centre comerciale şi un parc de retail, deţinute de NEPI Rockcastle, au primit certificarea BREEAM In-Use V6 Excellent în 2023: Promenada Mall Bucureşti, Shopping City Târgu-Jiu, Shopping City Piatra-Neamţ şi Vulcan Value Center.

BREEAM reprezintă una dintre principalele metodologii de evaluare a sustenabilităţii la nivel mondial pentru proiecte de planificare generală, infrastructură şi clădiri. Certificarea recunoaşte şi reflectă valoarea activelor cu performanţe superioare pe tot parcursul ciclului de viaţă al mediului construit, de la construcţia nouă, prin performanţă în exploatare, până la recondiţionare. BREEAM realizează acest lucru prin certificarea de către o terţă parte a evaluării performanţei de sustenabilitate ecologică, socială şi economică a unui bun, folosind standarde dezvoltate de BRE.

NEPI Rockcastle este principalul investitor şi dezvoltator de proprietăţi comerciale din Europa Centrală şi de Est. În România, compania deţine 25 de centre comerciale în cele mai importante oraşe din ţară, dintre care Bucureşti (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timişoara (Shopping City Timişoara), Constanţa (City Park Mall Constanta), Shopping City Târgu Mureş sau Ploieşti (Ploieşti Shopping City).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO