Constructii & Imobiliare

Chinezii de la Sinotrans au cumpărat KLG Europe, cu activitate şi în România. Sunt aşteptate noi investiţii pe piaţa locală

Chinezii de la Sinotrans au cumpărat KLG Europe, cu...

Autor: Bogdan Alecu

27.09.2019, 14:32 2994

Sinotrans Limited din China, una dintre cele mai mari companii de logistică şi transport din lume, au achiziţionat KLG Europe cu aproape 400 mil. euro, tranzacţia incluzând şi divizia din România. este a doua oară când o companie din Asia achiziţionează un jucător din piaţa europeană de logistică, după ce Fondul Suveran din Singapore a preluat P3.

În prima parte a acestui an, olandezii de la KLG Europe au cumpărat de la Dragoş Geleţu pachetul de acţiuni de 20% deţin începând cu acest an integral divizia din România după ce Dragoş Geleţu, directorul companiei, şi-a vândut pachetul de 20%.

Compania de logistică are în România clienţi din domenii precum IT&C, industria chi­mică, industria alimen­tară - marfă ce poate fi trans­portată la tem­pe­ratura ambientală, piese şi echipamente electronice, auto­motive, piese de schimb şi fashion. În ultimii 3 ani, numărul clien­ţilor a ră­mas cons­tant, de apro­ximativ 500.

Planurile de investiţii ale companiei vizează deschi­derea unui nou hub la Iaşi şi extinderea supra­feţei de depozitare cu încă 45.000 mp în perioada 2019-2022 în urma unor investiţii de 25 mil. euro.

În Bucureşti, KLG foloseşte propriile depo­zite, cele noi urmând a fi dez­voltate tot în regim propriu. În ţară, situaţia stă diferit deoarece depozitele sunt închiriate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO