Cine este românul care conduce Elpreco, companie care ar putea deveni “sora” fabricilor locale ale Lafarge

2 feb 2015 Autor: Andreea Neferu

Fabricile locale de ciment ale francezilor de la Lafarge, care ar urma să fie preluate de grupul irlandez CRH în cadrul unei tranzacţii de proporţii la nivel mondial, vor ajunge în acelaşi portofoliu în care se află şi producătorii locali de materiale de construcţii Elpreco şi Ferrobeton.

Elpreco, companie cu afaceri de aproape 87 de milioane de lei (circa 20 de milioane de euro) în 2013, produce la Craiova şi la Titu BCA, ţiglă, pavele şi borduri, precum şi tuburi şi cămine. Compania este condusă începând din ianuarie 2012 de românul Adrian Bezerghianu, care anterior a ocupat funcţia de director financiar al Elpreco, potrivit informaţiilor de pe reţeaua de socializare business LinkedIn.

Bezerghianu a mai ocupat anterior funcţia de director financiar, respectiv de director general al companiei SPIACT Craiova, cu produse, servicii şi lucrări care se adresează în principal infrastructurii feroviare.

Şeful Elpreco Craiova are o diplomă de licenţă, respectiv una de master în domeniul economiei la Universitatea din Craiova şi de asemenea are un MBA de la Asebuss&Kennesaw State University.

CRH a intrat în acţionariatul Elpreco în 2007, când a preluat acţiunile de la fondul american de investiţii Broadhurst, într-o tranzacţie în care valoarea companiei româneşti a fost estimată între 75 şi 85 de milioane de euro, cu tot cu datorii, potrivit informaţiilor ZF (valoarea efectivă a tranzacţiei fiind mai mică). Grupul irlandez a ratat în 2006 achiziţia producătorului de materiale de construcţii Macon Deva, iar pe piaţa locală a mai purtat discuţii cu firma Celco.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
fabrici
, companie
, Lafarge
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide