Constructii & Imobiliare

Circa 80% din spaţiile din viitorul mall AFI Braşov sunt deja închiriate; lucrările vor fi finalizate în acest an sau T1 2019

Circa 80% din spaţiile din viitorul mall AFI Braşov...

Autor: Roxana Rosu

10.08.2017, 10:50 696

Circa 80% din spaţiile din viitorul centru comercial AFI Braşov sunt deja închiriate, iar compania a primit recent avizul de construcţie, data de livrare fiind estimată pentru sfârşitul anului 2018 sau primul trimestru al anului 2019, în funcţie de ritmul lucrărilor.

Centrul comercial va oferi o suprafaţă totală închiriabilă de 45.000 mp, la care se adaugă două turnuri de birouri Clasa A, valoarea totală estimată a investiţiei pentru centrul comercial şi prima clădire de birouri fiind de peste 120 milioane de euro.

Întregul proiect este dezvoltat pentru a primi certificarea LEED Gold pentru clădiri "verzi".

Construcţia noului proiect a demarat la începutul acestui an şi, potrivit companiei, data de livrare este estimată pentru sfârşitul anului 2018 sau primul trimestru al anului 2019, în funcţie de ritmul lucrărilor.

“AFI Braşov reprezintă un punct de referinţă în strategia noastră de dezvoltare. Dorim să oferim oraşului Braşov şi locuitorilor săi, dar şi celor care vizitează această frumoasă destinaţie turistică, cel mai mare şi mai modern centru comercial, situat în inima oraşului. Suntem convinşi că, odată finalizat, proiectul va deveni noul centru al oraşului Braşov şi va oferi o experienţă memorabilă de shopping. Locaţia perfectă, conexiunea cu bulevardul principal, accesul facil dinspre toate zonele oraşului şi ieşirea spre Bucureşti, alături de conexiunea rapidă la transportul public fac din acest proiect un mix excelent atât pentru shopping, divertisment şi timp liber, cât şi pentru a răspunde cerinţelor comunităţii locale de business şi companiilor de IT&C”, spune David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Mall-ul va avea două intrări principale, iar suprafaţa totală va fi distribuită pe trei niveluri.

„Proiectul va contribui la crearea a aproximativ 2.000 de noi locuri de muncă în economia oraşului, pe lângă noile clădiri de birouri de Clasă A care vor fi atractive pentru a găzdui companiile multinaţionale din domeniul IT&C”, a adăugat Hay.

Centrul comercial are ca ancoră Carrefour Gourmet pe o suprafaţă de 6.500 mp, ce aduce aici un concept inovator în domeniul gourmet, la care se adaugă branduri internaţionale din zona de fashion, o zonă interactivă ce vine cu un nou stil de „food court” cu cuprinde 12 tipuri diferite de restaurante şi zone fast food.

Zona de cinema are 10 săli la standarde VIP, un cazino pe 600 mp, 1.200 mp de spaţii de divertisment şi bowling, teren de joacă şi o mulţime de alte atracţii pentru copii, restaurante, cafenele.

AFI Braşov este cel de-al treilea centru comercial AFI Europe dezvoltat în România, după AFI Cotroceni (90.000 mp GLA) în Bucureşti şi AFI Ploieşti (34.000 mp GLA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO