Constructii & Imobiliare

CITR a redus preţul de pornire pentru terenul de 52.000 mp al fostei fabrici Textila Dacia la 18 mil. euro şi face o nouă încercare de vânzare

CITR a redus preţul de pornire pentru terenul de 52.000...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.05.2019, 14:45 909

Terenul de peste 52.000 de metri pătraţi pe care a funcţionat în trecut fabrica Textila Dacia, în Bucureştii Noi, îşi caută în continuare cumpărător, după ce Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al proprietarului, nu a reuşit să-l vândă de mai bine de un an. Următoarea licitaţie pentru vânzarea activului va avea loc pe 10 mai şi, spre deosebire de ultimele licitaţii, de această dată terenul este scos la vânzare cu un preţ mai mic, de 18 mil. euro, faţă de 20,3 mil. euro în urmă cu câteva luni.

„Subscrisa CITR Filiala Bucureşti, în calitate de lichidator judiciar al societăţii Vic City SRL, cu sediul în Bucureşti, bd. Bucureştii Noi, nr. 43, organizează licitaţie publică competitivă cu strigare şi preţ în urcare pentru valorificarea următorului activ imobil: teren intravilan 52.218 mp, bd. Bucureştii Noi, nr. 43, sector 1, Bucureşti. Preţ de pornire licitaţie 17.953.361,25 euro fără TVA”, se arată într-un anunţ publicat de CITR.

Terenul a aparţinut companiei Vic City, intrată în faliment, care avea ca activitate închirierea şi subînchirierea de bunuri imobiliare. Înainte de intrarea în faliment, planul era ca Vic City să dezvolte acolo un centru comercial – Victoria City.

„Activul a fost scos la vânzare în aprilie 2018, când s-a votat strategia de valorificare a acestuia. Compania a in­trat în insolvenţă pe 28 ianuarie 2016, intrând în faliment în iulie 2017. In­trarea în insolvenţă a societăţii a fost cau­zată de un deficit major de lichi­ditate. Terenul intravilan despre care vor­bim poate avea destinaţie mixtă: office, rezidenţial, comercial“, spuneau în luna ianuarie reprezentanţii CITR.

Vic City este deţinută integral de KITMA Holdings LTD, de ea ocu­pându-se acum administratorul judiciar CITR.

Pe terenul de 52.000 de metri pătraţi, fosta platformă a fabricii Textila Da­cia, au existat planuri pentru cons­truirea unui centru comercial şi, în a do­ua fază, a unei clădiri de birouri cu 11 etaje. Investitori erau omul de afaceri canadian Michael Topolinski şi Ali Er­gun Ergen, fostul şef de la Anchor Grup şi Băneasa Developments. În business se asociase la un moment dat şi com­pa­nia sud-africană NEPI Rockcastle, însă în cele din urmă a decis să se retragă.

Proiectul ar fi urmat să aibă o suprafaţă închiriabilă de 68.000 de metri pătraţi. Toate planurile au încetat însă odată cu intrarea în insolvenţă şi, ulterior, în faliment a Vic City, firma în proprietatea căreia se afla terenul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO