Constructii & Imobiliare

CITR: Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa iese din insolvenţă după patru ani de reorganizare

CITR: Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri...

Autor: Cristina Bellu

06.12.2021, 12:23 119

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, una dintre principalele entităţi juridice aflate în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, reuşeşte ieşirea din insolvenţă şi reintegrarea mai echilibrată în circuitul economic, după o reorganizare care a durat patru ani, arată datele transmise luni de reprezentanţii administratorului judiciar al companiei, CITR, liderul pieţei de insolvenţă şi restructurare din România, parte a Impetum Group.

‘Rolul nostru de administrator judiciar a fost să ne asigurăm că prin reorganizare RAJDPP îşi va continua activitatea şi va rămâne în circuitul economic. În plus, Regia este şi un important agent economic ce asigură peste 300 de locuri de muncă, creează valoare adăugată şi contribuie cu venituri considerabile la bugetul de stat, astfel că salvarea acesteia era foarte importantă pentru comunitatea locală’, spune Paul-Dieter Cîrlănaru, Senior Partner CITR.

Ieşirea din insolvenţă a acestei companii de stat este foarte importantă pentru judeţul Constanţa, fiind o companie strategică, care are rolul de a moderniza şi asfalta drumurile din judeţ şi care are capacitatea de a le gestiona fără contracte cu terţi. De la intrarea în procedură, compania a asfaltat peste 500 de km de drumuri în judeţul Constanţa, continuându-şi activitatea.

„Datoriile către creditorii companiei au fost plătite integral, reuşind să identificăm surse suplimentare de venit. Eforturile vizibile şi disciplina reprezentanţilor companiei în ceea ce priveşte cheltuielile şi achiziţiile au dus la reînnoirea parcului cu echipamente din resurse proprii, un lucru care se întâmplă rar în cadrul unei proceduri de insolvenţă. În plus, proiectul este un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte excelenta colaborare cu autorităţile judeţene şi locale, fiind un factor definitoriu în succesul reorganizării’, adaugă Oana Munteanu, Partner CITR şi manager de proiect RAJDPP.

Ratele de recuperare a creanţelor din UE sunt cuprinse între 30%, în Croaţia şi România, şi 90%, în Belgia şi Finlanda, potrivit indicatorilor Băncii Mondiale.  Ratele de recuperare sunt mai mari în economiile în care restructurarea este procedura de insolvenţă cel mai des întâlnită. În aceste economii, creditorii se pot aştepta, în medie, la recuperarea a 83% din creanţele lor, faţă de o medie de 57% în procedura de lichidare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO