Constructii & Imobiliare

Clujenii de la Aluterm Group: Construcţiile pot creşte numai dacă există planuri coerente, asumate de administraţiile locale şi centrale

Andreea Strugaru, managing partner şi acţionar al Aluterm Group

Andreea Strugaru, managing partner şi acţionar al Aluterm Group

Autor: Andreea Neferu

22.01.2015, 00:06 500
Furnizorul de produse şi servicii pentru industria construcţiilor Aluterm Group, controlat de trei antre­pre­nori români, estimează că va înregistra anul acesta o cifră de afaceri în creştere cu 10% faţă de 2014, când a con­semnat un rulaj de 18,3 mil. lei (4,1 mil. euro).
 
„Pentru atingerea acestei creş­teri acor­dăm o importanţă mai mare activi­tă­ţilor de marketing şi mizăm pe parteneriate cu prin­cipalii constructori din piaţa din Ro­mâ­nia. Ca să creşti ca furnizor de soluţii pentru piaţa construcţiilor din România, nu mai e suficient să fii diferit, trebuie să fii şi foarte dinamic“, spune Andreea Stru­garu, managing partner şi acţionar al Aluterm Group.
 
Aluterm Group a furnizat de-a lungul timpului produse pentru proiecte precum Aeroportul Craiova, Spitalul Filantropia, Centrul de Afaceri Craiova, Spitalul Militar Bucureşti, Pasajul Basarab, Oradea Shopping Center sau Biblioteca Naţională a României.
 
„Perioada dificilă pe care am traversat-o împreună cu piaţa construcţiilor, aflată în contracţie, ne-a făcut să avem un optimism rezervat. Nu credem că în 2015 se vor produce schimbări majore“, spune Andreea Stru­garu. Ea adaugă că piaţa construc­ţiilor poate fi stimulată de investiţiile pu­blice în construcţii, dar şi de programe naţio­nale coerente de atragere de fonduri externe. „Numai după existenţa unor pla­nuri coe­rente, asumate de adminis­tra­ţiile locale şi cen­trale, putem spera la o creş­tere a pieţei“, afirmă reprezentantul Alu­term Group. Andreea Strugaru mai spune că se aşteaptă ca în piaţă con­cu­ren­ţa să se acutizeze anul acesta, pe fondul presiunii pe care pro­ducătorii internaţionali o pun pe filialele din România.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO