Constructii & Imobiliare

Clujul primeşte fonduri suplimentare de 5 mil. euro de la bugetul de stat pentru investiţii în infrastructură

Clujul primeşte fonduri suplimentare de 5 mil. euro de...

Autor: Laurentiu Cotu

23.10.2014, 17:27 444

Guvernul a alocat judeţului Cluj fonduri suplimentare în valoare de 22 mil. lei (circa 5 mil. euro), pentru lucrări de investiţii ce vizează infrastructura din mediul rural. Fondurile au fost aprobate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin modificarea şi completarea listei obiectivelor de investiţii şi a sumelor alocate acestora, pentru finanţarea programului naţional de dezvoltare locală în judeţul Cluj, pentru anul 2014. Această alocare suplimentară de fonduri se adaugă celor aproape 29 mil. lei (6,5 mil. euro), deja alocaţi pentru obiectivele de investiţii din judeţul Cluj, conform unui comunicat la Consiliului Judeţean Cluj.

În ceea ce priveşte fondurile recent aprobate, acestea vor fi utilizate preponderent pentru lucrări de investiţii care vizează infrastructura din mediul rural, respectiv lucrări de introducere sau extindere a reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, realizarea de staţii de epurare a apei, lucrări de refacere a infrastructurii rutiere, reabilitarea şi modernizarea drumurilor comunale şi judeţene, reabilitarea sau refacerea după inundaţii a unor poduri. Alături de localităţile din mediul rural, de acest sprijin financiar urmează să beneficieze şi municipiile Cluj-Napoca, Gherla şi Câmpia Turzii, precum şi oraşul Huedin.

Totodată, acestor alocări de la bugetul de stat li se adaugă o alta, prin intermediul căreia a fost aprobată suplimentarea cu 10 mil. lei (peste 2,2 mil. euro) a sumelor defalcate din cota de TVA, destinate finanţării drumurilor judeţene şi comunale. În acest sens s-au iniţiat deja demersurile necesare pentru suplimentare bugetului Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj în vederea finanţării programelor de investiţii care vizează reabilitarea şi modernizarea drumurilor din judeţ. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO