Constructii & Imobiliare

CNADNR, plângere penală împotriva constructorului italian de la Orăştie-Sibiu

CNADNR, plângere penală împotriva constructorului...

Autor: Andreea Neferu

09.11.2015, 14:13 1207

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a formulat o plângere penală la parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împotriva constructorului italian Salini Impregilo, care a lucrat la tronsonul al treilea al autostrăzii Sibiu-Orăştie, unde au apărut deficienţe pe o porţiune de câteva sute de metri, care trebuie demolată şi reconstruită.

CNADNR spune că, potrivit dispoziţiilor legale şi contractuale, Salini-Impregilo este singura entitate responsabilă pentru proiectarea şi executarea lucrărilor aferente pentru acest tronson de autostradă, astfel că solicită organelor abilitate să realizeze cercetări faţă de constructor pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care înşelăciune şi efectuarea de lucrări neautorizate sau cu încălcarea condiţiilor stabilite în autorizaţie în zona drumului public.

“Compania (CNADNR – n.red.) a aprobat măsuri suplimentare de monitorizare şi verificare a celorlalte loturi de autostrăzi aflate în prezent în execuţie. În acest sens, vor fi efectuate verificări suplimentare de către CESTRIN, subunitate a CNADNR, şi, dacă acesta va identifica deficienţe, neconformităţi sau erori de execuţie, vom solicita expertize tehnice independente. Toate aceste măsuri vor fi puse în aplicare pentru a preîntâmpina un eventual caz similar cu cel aferent lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie”, afirmă Narcis Neaga, director general al CNADNR.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO