Constructii & Imobiliare

CNADNR va construi un pasaj între Centura Capitalei şi Domneşti

CNADNR va construi un pasaj între Centura Capitalei şi...

Autor: Otilia Ciocan

17.10.2014, 21:22 904

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă, într-un comunicat de presă, că a elaborat studiul de fezabilitate precum şi documentaţia de atribuire aferentă pasajului suprateran Centura Bucureşti - Domneşti, acestea fiind deja aprobate în Comitetului Tehnic Economic al CNADNR.

Astfel, conform sursei citate, până la începerea efectivă a lucrărilor, CNADNR trebuie să mai primească un aviz în Consiliul Interministerial de Lucrări Publice a indicatorilor tehnico- economici ce urmează a fi aprobaţi până la finalul lui octombrie. Imediat după acest pas va avea avea loc promovarea obiectivului de investiţii "Pasaj suprateran Centura Bucureşti-Domneşti", printr-o hotărâre de guvern, în noiembrie.

Ulterior, precizează CNADNR, se va desfăşura demararea şi finalizarea procedurii de achiziţie publică a acestei lucrări de construcţie, care este preconizată a avea loc tot în noiembrie.

În cele din urmă, va mai fi nevoie de emiterea Ordinului de începere a lucrărilor la pasaj, în primăvara anului viitor.

Decizia CNADNR de a construi acest pasaj vine după ce oamenii care locuiesc în zonă - aproximativ 20.000 de persoane - au reclamat că sunt afectaţi zilnic de imposibilitatea de a circula, în condiţiile în care Prelungirea Ghencea are câte o singură bandă pe sens, iar numărul maşinilor creşte în ritmul alert al dezvoltării imobiliare. În plus, spun ei, lipsa infrastructurii pietonale reprezintă un risc real pentru copiii din cartierele nou construite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO