Constructii & Imobiliare

Coldwell Banker: Peste 3000 de locuinţe în construcţie în nordul Bucureştiului

Coldwell Banker: Peste 3000 de locuinţe în construcţie...

Autor: Bogdan Alecu

06.04.2016, 11:40 2154

Aproximativ 3200 de locuinţe vor fi finalizate în acest an în zona de nord a Bucureştiului, potrivit unui studiu realizat de către Coldwell Banker Affiliates of Romania, compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidenţial.

Cea mai mare pondere a acestor locuinţe, 66% (aproximativ 2200 de unităţi), este reprezentată de locuinţe destinate clasei medii, amplasate în zone precum Aviaţiei şi Băneasa în timp ce aproximativ 25%, adica peste 700 de unităţi, sunt locuinţe premium şi de lux, amplasate în zone precum Dorobanţi, Herăstrău sau Barbu Văcărescu.

În total, aproximativ 4200 de noi locuinţe destinate clasei medii vor fi livrate în acest an în zonele semicentrale, centrale şi de nord din Bucureşti, potrivit datelor Coldwell Banker Affiliates of Romania, reprezentând 70% din totalul celor peste 6000 de unităţi aflate în construcţie în zonele menţionate.

”Bucureştiul va trece printr-o schimbare socială şi demografică semnificativă în următorii ani. în clădirile de birouri din nordul Capitalei lucrează deja peste 70.000 de persoane, numărul acestora urmând să crească, iar dezvoltatorii vor construi tot mai multe proiecte destinate clasei medii, cu un amplasament foarte bun şi suprafeţe mai generoase comparativ cu cele ale locuinţelor din zonele mărginaşe. Tot mai mulţi cumpărători care au achiziţionat o locuinţă prin Prima Casă în perioada 2009-2012 vor face un upgrade în următorii ani către zone mai bune, semicentrale sau de nord, mai aproape de clădirile de birouri în care îşi desfăşoară activitatea”, afirmă Alexandru Pricop, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Segmentul locuinţelor premium înregistrează de asemenea o creştere semnificativă a dezvoltării, peste 1000 de locuinţe urmând a fi predate în acest an, cea mai mare parte a acestora, aproximativ 750 de unităţi, în zonele ultracentrale, Dorobanţi şi Floreasca – Barbu Văcărescu.

”Zona de nord a Bucureştiului este foarte ofertantă din punct de vedere al dezvoltării rezidenţiale, ţinând cont de suprafeţele mari de teren disponibile în zone precum Barbu Văcărescu, Expoziţiei, Băneasa sau Siseşti iar investitorii îşi îndreaptă tot mai mult atenţia şi spre sectorul rezidenţial după ce cel al spaţiilor de birouri şi comerciale a ţinut capul de afiş în ultimii ani”, mai afirmă Alexandru Pricop.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este liderul pieţei de consultanţă imobiliară din România după ultimele rezultate financiare oficiale şi compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidenţial, fiind manager şi agent exclusiv pentru peste zece proiecte rezidenţiale din Bucuresti, printre care Cosmopolis, cel mai mare proiect rezidenţial din zona de nord a Bucureştiului, Felicity Residentials, MetroCity Academiei, Onix Residence şi Politehnica Park Residence. Compania a vândut în 2015, direct de la dezvoltator, peste 1400 de locuinţe noi doar în Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO