Constructii & Imobiliare

Colliers: Peste 90% dintre chiriaşi şi-au plătit la timp obligaţiile către proprietarii clădirilor de birouri în trimestrul trei, mai mult decât în perioada similară din 2019

Colliers: Peste 90% dintre chiriaşi şi-au plătit la...

Autor: Roxana Rosu

30.10.2020, 12:08 126

Majoritatea chiriaşilor clădirilor de birouri şi-au achitat obligaţiile contractuale la timp faţă de proprietari şi în perioada iulie-septembrie, ponderea acestora fiind chiar mai mare faţă de cea din trimestrul trei 2019, chiar dacă multe companii au funcţionat în sistem hibrid, îmbinând activitatea de la distanţă cu prezenţa la birou, potrivit Colliers International.

Astfel, în clădirile administrate de Colliers, 91% dintre firme au plătit chiria la timp, faţă de 87% în aceeaşi perioadă din 2019, în ciuda efectelor pandemiei asupra activităţii lor.

”Datele Colliers privind comportamentul de plată şi, în general, datele la nivel macroeconomic în acest sens sugerează că nu există un stres exagerat acumulat până acum în rândul companiilor. Într-adevăr, au apărut în ultimele luni puţin sub 100.000 de noi şomeri, dar pierderile de locuri de muncă par să se fi stabilizat încă din august, iar intenţiile de angajare îşi revin mult mai rapid decât în urmă cu un deceniu. În plus, datele băncii centrale arată că sumele refuzate la plată cu instrumente de debit ale companiilor – care ar indica gradul de stres din economie – se află aproape de minimele acestui ciclu şi la valori sensibil sub cele de anul trecut, ceea ce arată că banii circulă adecvat între firme”, explică Alexandru Atanasiu, Associate Director Real Estate Management Services în cadrul Colliers International.

În luna septembrie, 88% dintre chiriaşi şi-au plătit la timp obligaţiile către proprietarii clădirilor de birouri, faţă de 81% în septembrie 2019, când activităţile business-urilor nu erau lovite de criza provocată de pandemia de COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO