Constructii & Imobiliare

Colliers: Piaţa de investiţii din România a înregistrat tranzacţii de peste jumătate de miliard de euro în primele nouă luni din 2021, cu 30% sub perioada similară din 2020. ” 2021 va fi unul din cei mai buni ani din istorie din prisma ponderii industrialului în totalul tranzacţiilor”

Colliers: Piaţa de investiţii din România a...

Autor: Roxana Rosu

04.11.2021, 10:21 187

Valoarea totală a investiţiilor imobiliare a depăşit 540 de milioane de euro în primele nouă luni din 2021, dar este sub nivelul din perioada similară a anului trecut, aproape jumătate din suma tranzacţionată fiind înregistrată în trimestrul al treilea, potrivit consultanţilor Colliers România.

În primele nouă luni din 2020, tranzacţiile imobiliare au totalizat 820 de milioane de euro, consultanţii remarcând o contracţie a randamentelor investiţionale pentru activele industriale şi de birouri de clasa A. Totuşi, cererea rămâne robustă, în condiţiile în care lipsa de produse a limitat volumul total.  

„Două noi tranzacţii industriale şi logistice au dus totalul investiţiilor industriale din acest an la peste 150 de milioane de euro, reprezentând aproape 30% din volumul total, un salt semnificativ de la 80 de milioane de euro pentru tot anul 2020 şi de aproape 60 de milioane de euro în 2019 şi 2018. Cum acest sector va înregistra tranzacţii de peste 200 de milioane de euro până la finalul anului, 2021 va fi unul din cei mai buni ani din istorie din prisma ponderii industrialului în total activitate, iar randamentele pentru astfel de active probabil se vor comprima şi în România", explică Robert Miklo, Head of Capital Markets la Colliers.

Vânzarea de către Atenor a Hermes Business Campus (75.000 de metri pătraţi) către fondul maghiar Adventum pentru 150 de milioane de euro a marcat cea mai mare tranzacţie din T3 şi este una dintre cele mai mari tranzacţii din piaţă în ultimii ani. S-a remarcat, de asemenea, şi prin faptul că a fost cea mai mare tranzacţie cu un singur activ, de la vânzarea hotelului Radisson Blu în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO