Constructii & Imobiliare

Colliers: Piaţa spaţiilor industriale şi logistice din România s-ar putea dubla în următorii ani la 8 milioane de metri pătraţi. ”Vedem un potenţial ridicat de expansiune pe acest segment”

Laurenţiu Duică, Partner & Head of Industrial Agency în cadrul Colliers International

Laurenţiu Duică, Partner & Head of Industrial Agency în cadrul Colliers International

Autor: Cristina Bellu

12.02.2020, 12:53 341

Stocul de spaţii industriale şi logistice din România ar putea atinge 8 milioane de metri pătraţi în următorii ani, reducând astfel decalajele faţă de alte ţări din Europa Centrală şi de Est, în contextul în care piaţa locală a înregistrat în ultimii trei ani o creştere de 50%, ajungând în momentul de faţă la 4,6 milioane de metri pătraţi, arată datele companiei de consultanţă imobiliară Colliers International.

”Vedem un potenţial ridicat de expansiune în segmentul industrial şi logistic, mai ales dacă vor fi livrate proiecte majore de infrastructură în următorii ani, iar industria auto şi retailul sunt principalele motoare de creştere a cererii. Normele noi şi mai restrictive UE privind transporturile ar putea, de asemenea, să ducă la schimbarea peisajului industrial şi logistic din România în următorii ani, generând o creştere a nevoii pentru hub-uri regionale de stocare”, explică Laurenţiu Duică, Partner & Head of Industrial Agency în cadrul Colliers International.

Anul trecut, în România au fost livrate spaţii noi cu o suprafaţă de peste 400.000 de metri pătraţi, reprezentând 1 din fiecare 11 metri pătraţi din stocul industrial şi logistic existent. Capitala a bifat peste 62% sau aproximativ 284.000 de metri pătraţi, potrivit datelor Colliers International, care arată că încă jumatate de milion de metri pătraţi vor fi livraţi în 2020, cu posibilitatea ca această prognoză să se dovedească mai redusă decât realitatea la final de an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO