Constructii & Imobiliare

Colliers: Zona Barbu Văcărescu-Floreasca va genera o cerere de spaţii de birouri de 300.000 mp în următorii cinci ani

Colliers: Zona Barbu Văcărescu-Floreasca va genera o...

Autor: Andreea Neferu

23.11.2015, 11:58 1111

Zona Barbu Văcărescu-Calea Floreasca din Capitală, care s-a conturat drept noul centru de business al Bucureştiului în ultimii ani, a generat o cerere de spaţii de birouri de circa 215.000 de metri pătraţi în ultimii cinci ani, în contextul în care în prezent are un stoc de aproape 300.000 de metri pătraţi, alţi 155.000 de metri pătraţi urmând a fi construiţi până la finalul lui 2020, arată datele companiei de consultanţă imobiliară Colliers.

“În ultimii ani, România  a devenit o destinaţie atractivă pentru industria de outsourcing. Mai important este că România nu mai este văzută doar ca o destinaţie ce oferă costuri competitive, ci un generator de valoare adăugată, o sursă importantă de forţă de muncă calificată. La fel ca în anii precedenţi, şi în 2015 industria serviciilor de business a determinat cea mai mare parte a cererii pentru birouri. Ne aşteptăm la o consolidare a acestui trend în următorii ani”, spune Andreea Păun, associate director în cadrul departamentului de birouri al Colliers International.

Printre companiile care au sediul în zona Floreasca-Barbu Văcărescu se numără Oracle, PwC, Holcim sau Carrefour. În prezent, în zonă se află mai multe clădiri de birouri în construcţie, printre care proiectele fondului de investiţii Globalworth, Bucharest One şi Gara Herăstrău, dar şi un proiect al companiei Portland Trust, complexul de birouri Oregon Park.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO