• Leu / EUR4.9417
  • Leu / GBP5.7906
  • Leu / USD4.6288
Constructii & Imobiliare

Comisia Europeană a oprit acţiunea de infringement împotriva României pentru proiectul de amenajare a plajei Sulina

Comisia Europeană a oprit acţiunea de infringement împotriva României pentru proiectul de amenajare a plajei Sulina

Autor: Departamentul Corespondenti

06.10.2015, 16:32 316

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în 24 septembrie, Comisia Europeană a adoptat "decizia de clasare a acţiunii în cauza 2010/4024 - acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor având ca obiect aplicarea incorectă a prevederilor Directivei 92/43/CE ( Directiva Habitate)".

Sursa citată arată că, în urmă cu aproape cinci ani, Comisia Europeană a declanşat procedura împotriva României pentru aplicarea incorectă a directivei europene privind conservarea habitatelor naturale, a speciilor de floră şi de faună, ca urmare a proiectului de amenajare a plajei Sulina realizat de Ministerul Turismului de la acea vreme.

Astfel, Comisia Europeană a solicitat României să clarifice problema proiectului de amenajare a plajei Sulina, care a fost contestat de organizaţiile nonguvernamentale de mediu şi prin care în zona respectivă erau construite mai multe clădiri uşoare din lemn.

CE a considerat, la acea vreme, că existau deficienţe în privinţa studiului de impact asupra mediului, iar din această cauză a solicitat României refacerea acestui studiu şi stabilirea exactă a problemelor generate de proiectul în discuţie.

"România a prezentat Comisiei Europene studiile şi rapoartele prin care s-au detaliat măsurile care au fost luate la plaja Sulina în vederea protejării habitatelor strict protejate şi ca urmare a angajamentului asumat în privinţa conformării ex-post, Consiliul Judeţean Tulcea, în calitate de beneficiar al proiectului, a comandat un studiu de evaluare adecvată care a cuprins analizarea ponderii habitatelor pe o suprafaţă mult extinsă faţă de cea alocată proiectului. Studiul a fost realizat de Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării şi a fost discutat şi aprobat de o Comisie special constituită din specialişti în domeniu", mai arată ARBDD.

În urma analizării acestor studii şi rapoarte, Comisia Europeană a decis clasarea acţiunii de infringement.

Proiectul de amenajare a plajei din Sulina a fost propus de Consiliul Judeţean Tulcea şi finanţat de Ministerul Turismului, condus atunci de Elena Udrea.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9417
Diferență: -0,0809
Ieri: 4.9457
Azi: 4.6288
Diferență: 0,2556
Ieri: 4.6170
Azi: 5.7906
Diferență: 0,3988
Ieri: 5.7676
Azi: 4.8055
Diferență: 0,3466
Ieri: 4.7889