Constructii & Imobiliare

Comisia Europeană a oprit acţiunea de infringement împotriva României pentru proiectul de amenajare a plajei Sulina

Comisia Europeană a oprit acţiunea de infringement...

Autor: Departamentul Corespondenti

06.10.2015, 16:32 325

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în 24 septembrie, Comisia Europeană a adoptat "decizia de clasare a acţiunii în cauza 2010/4024 - acţiune în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor având ca obiect aplicarea incorectă a prevederilor Directivei 92/43/CE ( Directiva Habitate)".

Sursa citată arată că, în urmă cu aproape cinci ani, Comisia Europeană a declanşat procedura împotriva României pentru aplicarea incorectă a directivei europene privind conservarea habitatelor naturale, a speciilor de floră şi de faună, ca urmare a proiectului de amenajare a plajei Sulina realizat de Ministerul Turismului de la acea vreme.

Astfel, Comisia Europeană a solicitat României să clarifice problema proiectului de amenajare a plajei Sulina, care a fost contestat de organizaţiile nonguvernamentale de mediu şi prin care în zona respectivă erau construite mai multe clădiri uşoare din lemn.

CE a considerat, la acea vreme, că existau deficienţe în privinţa studiului de impact asupra mediului, iar din această cauză a solicitat României refacerea acestui studiu şi stabilirea exactă a problemelor generate de proiectul în discuţie.

"România a prezentat Comisiei Europene studiile şi rapoartele prin care s-au detaliat măsurile care au fost luate la plaja Sulina în vederea protejării habitatelor strict protejate şi ca urmare a angajamentului asumat în privinţa conformării ex-post, Consiliul Judeţean Tulcea, în calitate de beneficiar al proiectului, a comandat un studiu de evaluare adecvată care a cuprins analizarea ponderii habitatelor pe o suprafaţă mult extinsă faţă de cea alocată proiectului. Studiul a fost realizat de Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării şi a fost discutat şi aprobat de o Comisie special constituită din specialişti în domeniu", mai arată ARBDD.

În urma analizării acestor studii şi rapoarte, Comisia Europeană a decis clasarea acţiunii de infringement.

Proiectul de amenajare a plajei din Sulina a fost propus de Consiliul Judeţean Tulcea şi finanţat de Ministerul Turismului, condus atunci de Elena Udrea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO