Constructii & Imobiliare

Compania de curierat Cargus închiriază 2.800 mp de spaţii de depozitare şi birouri în proiectul logistic Constanţa Business Park dezvoltat de Globalworth şi Global Vision. Activitatea depozitului este programată să înceapă la sfârşitul anului

Compania de curierat Cargus închiriază 2.800 mp de...

Autor: Cristina Bellu

12.09.2022, 11:53 233

Cargus, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de curierat, anunţă că şi-a relocat activitatea de procesare din Constanţa în cadrul proiectului logistic dezvoltat în regiune de Globalworth şi Global Vision, unde a închiriat o suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi, care include şi un spaţiu de birouri de 250 de metri pătraţi.

Capacitatea de procesare a noului depozit va ajunge la 15.000 de colete pe zi, dublu faţă de cât este în prezent în depozitul actual. Aici, compania va procesa colete atât pentru serviciile de livrare la adresă, cât şi pentru cele cu livrare în reţeaua de puncte SHIP & GO, care numără în prezent peste 700 de locaţii.

Activitatea noului depozit va începe la finalul acestui an.

“Creşterea continuă a pieţei de e-Commerce şi nevoia comercianţilor de servicii de curierat de calitate, eficiente şi rapide au stat la baza deciziei de a investi în relocarea activităţii de procesare din Constanţa într-un depozit mai mare, mai modern, cu o capacitate dublă de procesare”, spune Olivier Van Houtte, CEO Cargus.

Spatiul închiriat de Cargus se află în cea de-a doua unitate dezvoltată în Constanţa Business Park, gradul de ocupare al acestei unităţi fiind de circa 80%.

“Cargus este una dintre cele mai puternice companii care oferă soluţii de curierat business-urilor în continuă dezvoltare. (..) Acest parteneriat va ajuta la dezvoltarea serviciilor oferite de companie în cel mai urbanizat judeţ din ţară şi întărirea poziţiei printre liderii din piaţa de curierat din România”, adaugă Mihai Zaharia, Director de Investiţii Globalworth România şi Director Pieţe de Capital Globalworth Group.

Constanţa Business Park, proiect cu funcţiuni multiple dezvoltat de Globalworth şi Global Vision acomodează în cele două clădiri existente companii precum Pepsi, Maspex, Mobexpert, DHL, Maracana, Lem’s. Printre chiriaşi se numără şi companii care au ales sa îşi deschidă linii de producţie, facilităţile parcului fiind dedicate şi industriei uşoare.

“Proiectul pe care îl dezvoltăm la Constanţa reprezintă o investiţie amplă, parcul având o suprafaţă de dezvoltare estimată la aproximativ 500.000 de mp, cu funcţiuni multiple, unde acomodăm deja o varietate de sectoare de activitate - de la curierat, logistică, până la producţie şi industrie uşoară. Cererea pentru aceste spaţii este în creştere, fie că vorbim de spaţii în unităţi cu mai mulţi chiriaşi sau de unităţi individuale personalizate, unul dintre motive fiind tendinţa companiilor de a-şi eficientiza operaţiunile lanţurilor de aprovizionare şi producţie”, susţine Sorin Preda, CEO & Founder Global Vision.

Constanţa Business Park dispune de 40.000 mp în cele două unităţi livrate, iar construcţia celei de-a treia clădiri va începe în curând, pe fondul unei creşteri a cererii de spaţii logistice şi industriale.

Amplasat pe o suprafaţă totală de 100 de hectare, parcul va avea un total de 8 unităţi cu specific logistic şi industrial, iar planurile de dezvoltare includ şi implementarea unui nod intermodal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO