Constructii & Imobiliare

Conferinţa ZF Birouri & Rezidenţial 2020. Bogdan Iliescu, Associate Director Residential, Crosspoint Real Estate: Cred că trendul preţurilor va fi de creştere

Conferinţa ZF Birouri & Rezidenţial 2020. Bogdan...

Autor: Ramona Cornea

24.09.2020, 11:01 213

Bogdan Iliescu, Associate Director Residential, Cross Point Real Estate, afirmă că preţurile proprietăţilor rezidenţiale vor fi în un trend de creştere. Există posibilitatea unor scăderi doar dacă economia nu va funcţiona, crede el.

”Scăderea va exista dacă economia nu va funcţiona, sunt strâns legate. Dacă economia merge, puterea de cumpărare este mare. Scăderile pot apărea doar în proiectele care nu sunt pregătite pentru actuala piaţă. Proiectele care au avut probleme în această perioadă au fost cele care nu au fost gândite. Cred că trendul preţurilor va fi de creştere”, a declarat Bogdan Iliescu în cadrul conferinţei ZF Birouri & Rezidenţial 2020.

Ce a mai declarat Bogdan Iliescu în cadrul conferinţei:

·       Imediat după perioada de lockdown, oamenii au început să fie activi pe achiziţii de imobile. Cine a avut un proiect bine gândit şi avea deja spaţii verzi a înregistrat vânzări foarte bune, la nivelul primei perioade a anului. Toate aceste trenduri se vor regăsi în perioadele viitoare pentru clienţii care caută tranzacţii de la middle şi plus.

·       Am avut proiecte pe care le-am livrat în perioada de lockdown, nu am avut un client care să renunţe la apartamentul pentru care să plătească un avans.

·       Este vorba de poziţionarea proiectului în piaţă – la marginea oraşului toată lumea vrea o suprafaţă mai mare pentru un birou sau dormitor în plus. În o zonă mai bună, pentru o putere financiară mai mare, automat şi pretenţiile lor sunt susţinute financiar şi poţi să le oferi ce cer.

·       Cum am revenit din lockdown, vânzările au revenit.

·       Pentru proiectele ieftine, TVA-ul de 5% încă dictează.

·       Este foarte important ca dezvoltatorul să se gândească cărui client i se adresează atunci când construieşte.

·       Avem trei proiecte la care lucrăm, piaţa va merge înainte şi în 2021.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO