Constructii & Imobiliare

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Immo de către Immofinanz

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Immo de...

Autor: Bianca Ciocotisan

20.09.2018, 12:37 127

Conform Consiliul Concurenţei, cele cinci societăţi sunt - Societatea Dezvoltare Comercial Sudului (SDCS), Victoriei Business Plazza, Dual Construct Invest, Roter Investitii Imobiliare şi CII Central Investments Imobiliare.

lmmofinanz este listată pe Bursa de Valori din Viena şi pe cea din Varşovia, care activează pe piaţa imobiliară, cu activitatea bazată pe sectorul de retail (proprietăţi imobiliare cu destinaţie comercială din cadrul marilor centre comerciale), dar şi pe cel al birourilor (proprietăţi imobiliare cu destinaţie birouri).

Pe lângă activitatea din România, Immofinanz AG este prezentă şi pe alte pieţe, precum cele din Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria.

Immo AG este o societate austriacă pe acţiuni, listată pe Bursa de Valori din Viena, care activează pe piaţa imobiliară din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România şi Croaţia. În România, S Immo deţine clădirea de birouri Sun Offices, centrul comercial Sun Plaza şi hotelul Novotel din Bucureşti.

„Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora”, precizează Autoritatea de Concurenţă.

La începutul lunii februarie, compania austriacă Immofinanz, unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România, a declarat că suspendă discuţiile de fuziune cu CA Immo AG pentru moment şi va evalua alte opţiuni strategice, inclusiv posibilitatea de a vinde pachetul de acţiuni deţinut la CA Immo, potrivit ZF.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO