Constructii & Imobiliare

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Wetterbest, companie controlată de Teraplast, a preluat integral producătorul şi distribuitorul de ţiglă metalică Cortina WTB

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care...

Autor: Cristina Bellu

07.02.2020, 14:43 281

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Wetterbest, unul dintre principalii jucători din industria locală de sisteme pentru acoperişuri şi parte a grupului Teraplast, controlat de omul de afaceri Dorel Goia, a preluat integral în septembrie 2019 producătorul şi distribuitorul de ţiglă metalică din zona Olteniei Cortina WTB.

“În urma evaluării efectelor acestei tranzacţii, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, transmit reprezentanţii autorităţii de concurenţă.

Cortina WTB, cu sediul în Podari, judeţul Dolj, este unul dintre cei mai importanţi producători şi distribuitori de ţiglă metalică din zona de sud-vest. Fabrica produce profilul Clasic de ţiglă metalică din portofoliul Wetterbest, tablă cutată W8 şi tablă plană. Capacitatea de producţie a fabricii este de peste 1,5 milioane metri pătraţi anual.

Wetterbest este al doilea cel mai mare producător de pe piaţa de ţiglă metalică din România, atât cantitativ, cât şi valoric. În prezent, producţia se realizează pe 40 de linii automate de producţie şi ambalare în trei locaţii - Băicoi (Prahova), Podari (Dolj) şi Sărăţel (Bistriţa Năsăud). Această investiţie se alătură celei de 8,4 milioane de euro pentru extinderea capacităţii de producţie şi relocarea fabricii din Băicoi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO