Constructii & Imobiliare

Consiliul Concurenţei a declanşat o anchetă care vizează sectorul cimentului

Consiliul Concurenţei a declanşat o anchetă care...

Autor: Corina Mirea

06.04.2016, 14:20 512

Consiliul Concurenţei a demarat o anchetă pe piaţa producerii şi comercializării cimentului din România, în care va analiza structura şi mecanismele de funcţionare ale sectorului. În plus, ancheta vizează şi identificarea posibilelor problem de natură concurenţială.

“(...) în cadrul Raportului privind concurenţa în sectoare cheie, Consiliul Concurenţei analizează principalele sectoare ale economiei prin intermediul Indicelui Agregat de Presiune Concurenţială – IAPC. Din acest punct de vedere, în perioada 2013 - 2015, piaţa produceri şi comercializării cimentului s-a situat pe ultimul loc, având cea mai redusăpresiune concurenţială dintre cele 21 de industrii analizate”, se arată în comunicatul transmis de instituţie.

În cazul în care ancheta va scoate la lumină disfuncţionalităţi în piaţa de ciment, Consiliul Concurenţei va emite recomandări pentru dezvoltarea pieţei şi a concurenţei sau, dacă este cazul, poate Declanşa investigaţii privind posibila încălcare a legii.

Conform legii, Consiliul Concurenţei poate efectua, din proprie iniţiativă, investigaţii privind un anumit sector economic atunci când rigiditatea preţurilor sau alte împrejurări sugerează posibilitatea restrângerii sau denatureării concurenţei pe piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO