Constructii & Imobiliare

CTP construieşte 236.000 de metri pătraţi de spaţii logistice şi industriale lângă Capitală

CTP construieşte 236.000 de metri pătraţi de spaţii...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.01.2018, 12:10 1497

CTP, cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale şi logistice din România şi Europa Centrală şi de Est, va extinde în acest an portofoliul de parcuri de lângă Capitală cu alţi 236.000 de metri pătraţi. Astfel, în parcul logistic CTPark Bucharest se construieşte o clădire de 50.000 mp  cu finalizare estimată pentru intervalul trimestrul unu sau doi din acest an, în CTPark Bucharest West sunt în construcţie trei depozite cu o suprafaţă totală de175.000 mp  a căror finalizare este programată în T1 - T3 2018, iar în CTPark Bucharest North (fostul Chitila Logistic Park) a fost începută, la finalul lui 2017, prima etapă de dezvoltare a circa 11.000 mp de noi spaţii de depozitare ce au ca termen de livrare ultimul trimestru din acest an. Astfel, CTP estimează că până la finalul acestui an, suprafaţa cumulateă a acestor parcuri va fi de circa 680.000 mp.

La nivelul întregului său portofoliu naţional, CTP are planificată o extindere de minimum 300.000 mp.

De asemenea, în cursul acestui an vor fi terminate lucrările de modernizare din parcul logistic situat în localitatea Chiajna (fostul Phoenix Logistics Center), care a fost achiziţionat de CTP în 2017 şi integrat în CTPark Bucharest. Anul trecut, CTP a achiziţionat Phoenix Logistics Center de la compania olandeză LSREF3 Alpha Dutch Holdings BV pentru şapte milioane euro.

Compania CTP anunţa atunci planuri de investiţii de 1,5 mil. euro în acest parc.

Ultima etapă a procesului de renovare şi modernizare va începe în trimestrul doi din acest an şi se va încheia în trimestrul trei din acest an.

“În 2018 vom continua să ne dezvoltăm rapid, în acelaşi ritm pe care l-am avut anul trecut, care a fost cel mai bun an al CTP pe piaţa românească. Ne-am propus să ne concentrăm în mod egal pe construcţii şi pe achiziţii de noi proprietăţi. În zona Bucureştiului continuăm să construim intens, pentru că, în mod evident, aici există cea mai mare cerere de închiriere de pe piaţă. Cea mai mare suprafaţă de noi spaţii de depozitare va fi livrată în CTPark Bucharest West, parc pe care suntem decişi să îl aducem, în următorii doi ani, în poziţia de cea mai întinsă proprietate logistică şi industrială din Europa de Est. Aşadar, ne vom consolida poziţia de lideri în ceea ce priveşte portofoliul de spaţii deţinute atât în preajma Bucureştiului, dar şi la nivelul ţării. Vom continua procesele de extindere începute anul trecut în parcurile noastre din ţară, dar vom demara şi construcţii noi”, a declarat Ana Dumitrache, co-country head al CTP Romania.

Pentru anul în curs, CTP are prevăzută, printre alte proiecte, finalizarea dezvoltărilor demarate în parcurile din Timişoara si Cluj, precum şi continuarea dezvoltării parcului de la Piteşti.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii logistice şi industriale de clasa A, cu peste 700.000 mp suprafaţă închiriabilă situaţi în zece oraşe: Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Piteşti, Salonta, Sibiu, Timişoara şi Turda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO