Constructii & Imobiliare

CTP devine primul jucător de pe piaţa de logistică cu peste 2 mil. mp spaţii industriale

Ana Dumitrache, Country Manager, CTP România

Ana Dumitrache, Country Manager, CTP România

Autor: Bogdan Alecu

01.10.2021, 10:42 617

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii logistice şi industriale de clasă A din România, cu un portofoliu de aproximativ 1.850.000 mp, a achiziţionat încă 153.000 mp de spaţii logistice şi industriale, adăugând o nouă locaţie strategică portofoliului său, în Braşov şi extinzându-şi prezenţa în Timişoara şi sudul Bucureştiului, fiind acum prezent în 13 oraşe. Tranzacţia marchează începutul unei cooperări fructuoase între CTP şi Olympian Parks, vânzătorul portofoliului, printr-o tranzacţie de tip M&A care s-a desfăşurat în timp record, fiind probabil cea mai mare de acest fel de pe piaţa locală în 2021.

Braşov, amplasat strategic în mijlocul ţării, devine astfel o nouă locaţie pe harta CTP România, cu şapte clădiri, majoritatea închiriate, dar şi cu spaţiu disponibil pentru închiriere. Totodată, Timişoara devine a doua locaţie ca suprafaţă pentru CTP România, după Bucureşti, prin adăugarea acestui nou parc industrial cu cinci clădiri închiriate precum şi cu spaţiu disponibil imediat pentru închiriere, în apropierea CTPark Timişoara, lângă aeroportul din Ghiroda.

„Portofoliul nostru este acum mai aproape de borna de 2 milioane mp şi totodată ne-am extins prezenţa  în România, prin intrarea in Braşov, o piaţă nouă pentru CTP. Parcul din Timişoara se alătura foarte frumos la ceea ce va deveni în curând cel mai mare proiect CTPark din afara Bucureştiului şi a împrejurimilor sale", a spus Ana Dumitrache, Country Manager, CTP România.

Prin această achiziţie, şapte noi chiriaşi intră în familia clienţilor CTP, ceilalţi chiriaşi din clădirile cumpărate fiind deja clienţi în portofoliul local al grupului.

Parcurile industriale achiziţionate oferă posibilitatea de extindere pe terenurile disponibile adiacente clădirilor, potrivindu-se perfect strategiei CTP de flexibilitate deplină, pentru a satisface nevoile chiriaşilor, inclusiv cele de creştere.

Tranzacţia a fost structurată şi implementată într-un timp record de echipa de tranzacţii CTP România, condusă de Andreea Enescu, Director Tranzacţii, toate acestea fiind posibile şi cu ajutorul echipei de construcţii a CTP, condusă de Valentin Roşu şi datorita abordării comerciale şi a rapidităţii extraordinare a partenerului juridic extern al CTP, avocatul Theodor McCann.

În 2021, CTP a mai achiziţionat aproximativ 112.000 mp de spaţii industriale de la Zacaria Industrial, iar în 2020 compania a realizat o serie de tranzacţii similare, printre care platforma A1 Business Park din Dragomireşti Vale, de la Cromwell Property Group şi parcul industrial Equest Logistic Park, situat pe autostrada A1, în apropiere de Bucureşti, de la Forum Serdika, fiind cel mai dinamic jucător de pe piaţa de industrial şi logistică.

În urma acestei noi achiziţii, CTP deţine depozite de clasa A în 13 oraşe din România: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Ineu şi Salonta. În Europa Centrală şi de Est, compania este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale şi logistice de clasă A,  cu un portofoliu de 6,6 milioane mp, pe care şi-a propus să-l extindă la 10 milioane mp până în 2023.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO