Constructii & Imobiliare

CTP investeşte 50 milioane EUR în extinderea parcurilor logistice din jurul Timişoarei

CTP investeşte 50 milioane EUR în extinderea parcurilor...

Autor: Bogdan Alecu

23.10.2020, 12:47 715

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator de parcuri industriale şi logistice din România şi din Europa Centrală şi de Est, îşi anunţă planurile de expansiune pentru regiunea Transilvaniei. Dezvoltatorul intenţionează să îşi dubleze suprafaţa închiriabilă a spaţiilor logistice din Transilvania până în 2023, prin investiţii de 50 milioane EUR în extinderea parcurilor logistice din jurul Timişoarei. Unele dintre spaţiile incluse în planul de construcţie sunt deja închiriate unor companii din sectoarele logistică şi producţie.

CTP România, lider de piaţă în domeniul dezvoltărilor industriale, cu o suprafaţă totală construită de peste 1.250.000 m², îşi continuă planurile de dezvoltare în regiunea Transilvania şi anunţă o investiţie de 50 de milioane EUR în extinderea parcurilor logistice din jurul oraşului Timişoara. Astfel, compania îşi va dubla suprafaţa închiriabilă de spaţii industriale până la sfârşitul anului 2023.

Decizia CTP de a continua planurile de expansiune şi investiţiile în România are loc într-un context economic instabil cauzat de actuala pandemie, însă compania priveşte cu încredere la regiunea Transilvania şi potenţialul acesteia de dezvoltare. Extinderea parcurilor din jurul Timişoarei reprezintă dovada încrederii pe care CTP o acordă acestei regiuni, în special părţii de vest a ţării. Timişoara este un hub strategic pe harta logistică a României, bine conectată cu restul regiunii şi beneficiază de forţă de muncă calificată, cu o reputaţie excelentă şi un know-how enorm, în special în industria electronică.

„Continuarea planurilor de expansiune CTP în Transilvania prin extinderea parcurilor logistice de lângă Timişoara reprezintă dovada încrederii pe care o avem în această regiune. Am identificat numeroase oportunităţi de extindere atât în zona de producţie, cât şi în cea de logistică şi depozitare, iar planurile noastre nu se opresc aici. Dincolo de această dezvoltare a parcurilor logistice ctPark Timişoara I şi II, ţintim şi extinderea în zona centrală a Transilvaniei, mai specific în parcurile din Turda şi Sibiu“, a declarat Emilia Ţepeş, Business Development Manager for Transylvania CTP.

Planurile actuale privesc, în mod special, extinderea parcului logistic ctPark Timişoara II cu o primă clădire de 32.200 m2 deja închiriată, situată într-o zonă strategică, în apropierea aeroportului Timişoara şi a autostrăzii A1. Clădirea este cross dock, multifuncţională şi poate fi adaptată la nevoile specifice ale clienţilor care aleg CTP ca partener. În cea de-a doua etapă de construcţie care începe în această toamnă şi care se va termina în martie 2020, CTP va livra alţi 17.000 m2 în incinta ctPark Timişoara II.

CTPark Timişoara II se află în apropierea ctPark Timişoara I, primul parc logistic dezvoltat de CTP în partea de vest a ţării, cu o suprafaţă totală închiriată de 10.000 m2.

Clădirea va fi construită la un standard „outstanding” BREEAM şi va integra toate caracteristicile necesare în vederea certificării. CTP România va realiza acest lucru prin intermediul izolaţiei energetice de top şi a iluminatului cu LED-uri, facilităţilor de încărcare electrică, recirculării apei şi a utilizării luminii naturale în depozit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO