Constructii & Imobiliare

Danezii de la Rockwool au început producţia de vată minerală în fabrica de la Ariceştii Rahtivani, o investiţie de 50 mil. euro. În noua fabrică lucrează circa 150 de angajaţi, majoritatea din judeţul Prahova

Danezii de la Rockwool au început producţia de vată...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.12.2019, 11:00 2411

Grupul danez Rockwool a început producţia de vată minerală în fabrica din Ariceştii Rahtivani, aproape de Ploieşti, în parcul industrial Ploieşti West Park, după o investiţie de 50 de milioane de euro. Noua fabrică are o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an şi se află pe un teren de 30 de hectare.

Producţia va merge în principal pe plan local, dar o parte va merge şi la export, în special în ţări apropiate de România.

„Fabrica Rockwool e gata, la capătul unui efort de construcţie de un an, şi am început deja producţia comercială. Previzionăm o cerere tot mai mare în viitor”, spune Florin Popescu, business unit director Rockwool Balkans.

În noua fabrică lucrează circa 150 de angajaţi, majoritatea din judeţul Prahova. Până la finalul anului, numărul total ar trebui să depăşească 170. În mod indirect, fabrica ar trebui să aducă alte 300 de locuri de muncă în servicii şi logistică.

Materia primă pentru producţia de la Ariceştii Rahtivani provine în cea mai mare parte din România, vata minerală bazaltică fiind obţinută prin procesarea bazaltului, o rocă vulcanică naturală care se găseşte în abundenţă în România.

Decizia de a face o fabrică în România a fost luată pentru că piaţa locală are un mare potenţial în ceea ce priveşte izolaţiile şi este poziţionată avantajos din punct de vedere geostrategic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO