Constructii & Imobiliare

David Ţiplea, EY, la ZF Live: „Sunt tranzacţii în aşteptare. Vom vedea mişcări pe piaţa serviciilor medicale, nu doar în imobiliare, în 2015“

Autor: Roxana Rosu

09.01.2015, 00:06 589
Piaţa de fuziuni şi achiziţii a crescut anul trecut cu circa 10%, iar trendul ascendent va continua în 2015, când vom vedea şi tranzacţii pe zona de servicii medicale, nu doar pe real estate, a spus David Ţiplea, business developement leader în cadrul firmei de consultanţă EY, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.
 
„2014 a fost un an bun în general, piaţa a crescut, sunt multe tranzacţii la care detaliile încă nu sunt publice. Am avut o creştere de 10% faţă de 2013 şi trendul continuă şi în acest an. Sunt tranzacţii în aşteptare. Faţă de anul trecut, 2015 va aduce tranzacţii pe piaţa de servicii medicale, nu doar pe real estate“.
 
În opinia lui, este foarte im­portant pentru evoluţia viitoare a pieţei de tranzacţii să apară încă un investitor important, de talia Globalworth şi NEPI, principalii jucători de anul trecut. „Cred că e foarte important să avem încă un investitor important pe lângă fondul Globalworth şi NEPI. Pentru ca 2014 să nu fie un an izolat“. Practic creşterea de anul trecut a avut loc pe o piaţă pe care doar doi investitori fac jocurile, omul de afa­ceri Ioan­nis Papalekas şi fondul sud-african NEPI. Anul trecut, cel mai activ cumpărător de pe piaţă a fost Globalworth Real Estate,  condus de Papalekas, care a achiziţionat clădirile de birouri BOB şi BOC, împreună cu proiectul rezidenţial UpgroundTowers din Pipera, Tower Center International din Piaţa Victoriei, Green Court şi NuscoTower din Floreasca, dar şi Unicredit HQ de la Piaţa Presei.  Acesta este urmat de NEPI, care a cumpărat Promenada Mall, dar şi o galerie comercială în Alba Iulia şi un centru comercial în Buzău. „Pentru 2015, mă gândesc la intrarea unor investitori, ca şi cei doi, dar şi la dezvoltatori care ar putea să vină pe piaţă. Lucrăm la acest lucru. Skanska de exemplu a intrat mai vizibil abia în 2011, deşi avuseseră şi înainte un birou în România, pe care l-a închis. Nu e o decizie uşoară să investeşti“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO