Constructii & Imobiliare

Decizie istorică, care nu a fost luată nici pe perioada războiului: George Copos este nevoit să închidă celebrul hotel Athenee Palace Hilton din centrul Capitalei, care era deschis şi în timpul celor două Războaie Mondiale

Autor: Ştefan Stan

20.03.2020, 15:09 10259

Athenee Palace Hilton, una dintre cele mai importante hoteluri din Capitală, îşi suspendă activitatea după 106 ani de la deschidere, potrivit unui anunţ oficial al Ana Hotels. Măsura se va lua pe perioada stării de urgenţă, începând cu data de 23 martie. 

Este pentru prima dată în istoria clădirii-simbol din centrul Capitalei când hotelul îşi închide activitatea, o decizie care nu a fost luată nici măcar în timpul celor două Războaie Mondiale. 

"Este o decizie pe care o luăm cu inima strânsă, însă ne confruntăm cu o situaţie fără precedent pentru noi. În 1914, Athenee Palace a găzduit primii oaspeţi. De atunci, 2 războiaie mondiale, 39 de ani de comunism, o revoluţie a oamenilor liberi şi multe alte timpuri de cumpănă, tulburi, aspre sau pline de speranţă, ne-au scris istoria. De mai bine de un secol, uşile noastre nu s-au închis niciodată. Am supravieţuit - prin restaurare, reconstrucţie, prin oameni care au suflat viaţă între pereţii acestei clădiri. Pe oameni trebuie să îi protejăm”, scriu reprezentanţii Ana Hotels. 

Vedeţi AICI comunicatul integral. 

ANA Hotels, unul dintre cele mai mari companii hoteliere de pe plan local, controlată de omul de afaceri George Copos, a anunţat încă de ieri că suspendă activitatea hotelurilor Sportul, Ana şi Bradul din Poiana Braşov pe perioada stării de urgenţă.

„Hotel Europa şi ANA Aslan Health Spa, Eforie Nord amână deschiderea sezonului de vară. În funcţie de evoluţia stării ge­ne­rale, vom reveni pentru a vă co­munica noua dată stabilită – ne dorim să fie o zi cum nu se poate mai potrivită pentru primul răsărit de soare din anul acesta, la malul mării Negre”, se arată în anunţ.

 

Citiţi ZF ePaper de vineri 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO