Constructii & Imobiliare

Deloitte România a asistat Hili Properties, divizia de investiţii imobiliare a grupului maltez Hili Ventures, în preluarea a 75% din clădirea de birouri MIRO din Băneasa, dezvoltată de belgienii de la Speedwell

Deloitte România a asistat Hili Properties, divizia de...

Autor: Cristina Bellu

09.08.2022, 10:20 210

Deloitte România a asistat Hili Properties, filiala de investiţii imobiliare strategice a grupului maltez Hili Ventures, care mai deţine pe plan local şi reţeaua de restaurante McDonald’s, în preluarea unui pachet de 75% din acţiunile Băneasa Real Estate, proprietarul clădirii de birouri MIRO din Bucureşti, de la dezvoltatorul imobiliar belgian Speedwell.

Compania a oferit asistenţă în procesul de due diligence financiar şi fiscal, precum şi cu privire la aspecte financiare şi fiscale legate de contractul de vânzare-cumpărare, prin intermediul unei echipe multidisciplinare formate din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Miruna Ciocea, Director Adjunct, şi Laura Necşuliu, Senior Associate, din practica de consultanţă financiară, şi Dan Bădin, Partener, Alexandra Smedoiu, Partener, Mihaela Iacob, Senior Manager, şi Ana Bică, Consultant Senior, din practica de servicii fiscale.

Conform acordului dintre cele două părţi, în doi ani, Hili Properties va prelua şi restul de 25% din Băneasa Real Estate.

„ Acesta este un proiect care demonstrează încă o dată că piaţa românească este atractivă pentru investitorii străini, în ciuda unor provocări generate de situaţia geopolitică din regiune”, a spus Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Hili Properties deţine şi administrează active imobiliare comerciale pe care le oferă spre închiriere în Estonia, Letonia, Lituania, Malta şi România.

Portofoliul său este format din 23 de proprietăţi - clădiri de afaceri, spaţii de birouri, centre comerciale, unităţi medicale, o fabrică industrială şi restaurante.

Prin achiziţia clădirii de birouri MIRO, valoarea portofoliului Hili Properties creşte de la 174 de milioane la 234 de milioane de euro.

Pe plan local, compania mai deţine ART Business Center din Bucureşti, care găzduieşte un spital privat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO