Constructii & Imobiliare

Dezbatere ZF/BREC: Adrian Ioniţă, avocat: Reglementările urbanistice evoluează odată cu dezvoltarea urbei. E păcat ca, pentru anumite excepţii, să anulezi întreaga documentaţie

Dezbatere ZF/BREC: Adrian Ioniţă, avocat:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.12.2022, 09:17 100

Regulile de dezvoltare imobiliară nu trebuie rectificate după ce investitorii deja şi-au început proiectele, deoarece acest lucru generează impredictibilitate în business, iar efectele se vor resimţi pe termen lung, este de părere Adrian Ioniţă, avocat specializat pe sectorul imobiliar.

„Guvernul ar trebui să conştientizeze iminenţa pericolului care paşte Capitala în următorii ani. Regulile nu trebuie schimbate în timpul jocului, după ce un dezvoltator a demarat deja un proiect. Există împământenită mentalitatea că, dacă se anulează o documentaţie de urbanism, se revine la cea anterioară. Nu se poate face asta, pentru că reglementările urbanistice evoluează odată cu dezvoltarea urbei. E păcat ca, pentru anumite excepţii, să anulezi întreaga documentaţie. Anularea PUG-ului este un lucru foarte grav”, a spus Adrian Ioniţă, unul dintre speakerii la masa rotundă care a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie, un eveniment organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu BREC (Bucharest Real Estate Club).

Ziarul Financiar şi BREC organizează pe 14 decembrie 2022 o conferinţă cu titlul „The place to be – Cum dezvoltăm sustenabil Bucureştiul?”, în care îşi propune ca, împreună cu autorităţi, dezvoltatori, constructori, experţi, să scoată la lumină principalele domenii în care Capitala poate creşte, devenind astfel un oraş în care să vrei să trăieşti şi să te dezvolţi.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO