Constructii & Imobiliare

Dezbatere ZF/BREC: Ana Maria Nemţanu, BREC: Nu există un dialog între privat şi public, la noi sunt două tabere opuse. În nicio altă capitală europeană nu se întâmplă asta

Dezbatere ZF/BREC: Ana Maria Nemţanu, BREC: Nu există...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.12.2022, 09:19 145

Parteneriatul între mediul public şi cel privat este aproape o utopie în România, cu precădere în Bucureşti, fapt care se vede şi în situaţia actuală, în care, de aproape doi ani, PUZ-urile sunt blocate, iar noi proiecte imobiliare nu au mai fost demarate.

„Nu există un dialog între privat şi public, la noi sunt două tabere opuse. În nicio altă capitală europeană nu se întâmplă asta. Avem semnale din piaţă de la investitori care redirecţionează banii fie în centrele mari regionale din ţară, în afara Bucureştiului, fie în afara ţării. Sunt investiţii care fie au fost puse pe hold, fie au fost anulate”, a spus Ana Maria Nemţanu, project director la BREC (Bucharest Real Estate Club) şi unul dintre speakerii la masa rotundă care a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie, un eveniment organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu BREC (Bucharest Real Estate Club).

De aproape doi ani, Bucureştiul se află în situaţia în care nu are un Plan Urbanistic General (PUG). Ca efect, nu au mai fost demarate proiecte imobiliare noi - fie ele locuinţe, clădiri de birouri sau imobile comerciale, iar investitorii spun că stau cu terenurile goale, blocate, neputând nici să dezvolte, nici să vândă. Situaţia actuală nu afectează doar proiectele noi, ci şi pe cele deja începute.

Ziarul Financiar şi BREC organizează pe 14 decembrie 2022 o conferinţă cu titlul „The place to be – Cum dezvoltăm sustenabil Bucureştiul?”, în care îşi propune ca, împreună cu autorităţi, dezvoltatori, constructori, experţi, să scoată la lumină principalele domenii în care Capitala poate creşte, devenind astfel un oraş în care să vrei să trăieşti şi să te dezvolţi.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO