Constructii & Imobiliare

Dezvolatorul imobiliar Oasis Development construieşte o galerie comercială de 10.000 metri pătraţi la Oradea

Dezvolatorul imobiliar Oasis Development construieşte o...

Autor: Roana Rotaru

12.10.2016, 13:18 1171

Oasis Retail Development & Consulting, un dezvoltator imobiliar din Sibiu, va construi un parc retail de 10.000 de metri pătraţi în Oradea, o investiţie care se ridică la 12 milioane de euro. Noua galerie comercială va avea între 20 şi 25 de magazine de modă, care vor fi date spre închiriere până la sfârşitul anului 2017, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Începem construcţia unui retail parc la Oradea, care va fi construit în centrul oraşului, ancorat de supermarketul Kaufland, şi care va completa oferta cu magazine de modă, haine, restaurante etc. Nu am vrut să facem mall, ci parc de retail, pentru că noi considerăm că în Oradea există deja mall-uri şi pentru acel loc, cel mai fezabil ar fi fost un proiect de retail. Este un concept destul de simplu, pentru că nu va avea scări rulante sau parcări subterane, ci parcări şi magazine pe un singur nivel, un fel de one stop shopping, adică clientul poate să plece destul de repede”, a declarat Kalus Reisenauer, unul dintre cei doi acţionari ai Oasis Retail Development & Consulting.

Oradea este printre oraşele cu cea mai mică rată a somajului de 3,6%, salariu mediu peste media naţională şi este un centru universitar cu 3.000 de absolvenţi anual, potrivit reprezentanţilor companiei, care spun că acestea au fost principalele motive care i-au determinat să investească în municipiul oraşului Bihor, un oraş care a început să se dezvolte tot mai puternic din punct de vedere economic.

„Din ce am observat noi, Oradea are o dezvoltare spectaculoasă, toate cifrele macroeconmice sunt pozitive. S-au făcut investiţii destul de importante, s-au dezvoltat trei parcuri industriale care creează foarte multe locuri de muncă şi, din câte am înţeles noi, se vor mai construi două noi. S-a mai construit un Aqua Park. Toate acestea creează noi locuri de muncă, care duc la creşerea salariilor şi implicit a puterii de cumpărare, iar oferta de pe piaţă trebuie să fie corespunzătoare”, a spus acţionarul.

Modelul de business al Oasis Retail Develoment se bazează pe construcţia de imobile destinate zonei de retail pe care ulterior compania le închirează, dar şi pe vânzarea de terenuri destinate construcţiei de imobile.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, compania Oasis Develoment, cu activităţi în cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, a avut o cifră de afaceri de peste 535.000 lei în 2015, înregistrând un profit de peste 420.000 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO