Constructii & Imobiliare

Dezvoltator imobiliar din Timişoara: 2019 ar putea să aducă un ritm mai redus de majorare a preţurilor la locuinţe, poate chiar o stabilizare

Dezvoltator imobiliar din Timişoara: 2019 ar putea să...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.04.2019, 09:00 1959

Preţurile locuinţelor din Timişoara s-ar putea stabiliza în perioada următoare, după ce, în ultimul an, au trecut printr-o serie de creşteri, potrivit dezvoltatorilor din oraşul de pe Bega.

„Preţurile s-au majorat cu aproximativ 6-7% în 2018, iar 2019 ar putea să aducă un ritm mai redus de majorare, poate chiar o stabilizare, în funcţie de evoluţia macroeconomică şi de percepţia şi nivelul de încredere asupra pieţei”, spune Vlad Vela, directorul general Vox Property Group, dezvoltatorul proiectului rezidenţial Vox Vertical Village, un ansamblu rezidenţial din Timişoara. Din total, circa 20% din locuinţe au fost deja vândute sau contractate.

Vox Vertical Village va avea în total 120 de locuinţe, amplasate într-o clădire cu zece etaje. Proiectul va fi livrat la finalul anului 2019, în urma unei investiţii de 14 milioane de euro. Din această sumă, sistemele de tip smart home reprezintă circa 600.000 de euro, locuinţele urmând să fie echipate cu sisteme inteligente prin care se vor putea controla iluminatul şi temperatura ambientală.

„Piaţa rezidenţială din Timişoara este una dintre cele mai puternic dezvoltate din România. Oraşul are o rată reală a şomajului de sub 1%, segmentul de birouri cunoaşte o dezvoltare la fel de efervescentă, pe fondul extinderii companiilor, iar interesul investitorilor este cu atât mai ridicat cu cât oraşul se pregăteşte să devină Capitală Culturală Europeană în 2021”, mai spune Vlad Vela.

Proiectul este dezvoltat în imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de către Vox Property Group în urma unei investiţii de 30 de milioane de euro. Compania este activă de mai mulţi ani pe piaţa rezidenţială din oraşul din vestul ţării.

Timişoara este unul dintre cele mai „fierbinţi” puncte imobiliare în acest moment în România, fiind urmată îndeaproape de Constanţa. Aceste două oraşe se detaşează de restul localităţilor din provincie din punct de vedere al numărului de locuinţe în curs de construcţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO