Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul ceh de spaţii industriale şi logistice CTP şi-a dublat profitul net la nivel regional în primele nouă luni, la peste 300 mil.euro. 70% din achiziţiile din acest an au fost în România

Dezvoltatorul ceh de spaţii industriale şi logistice...

Autor: Roxana Rosu

17.11.2021, 16:53 154

Dezvoltatorul ceh de spaţii industriale şi logistice CTP a raportat la nivel regional un profit net de 317,8 mil. de euro în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 92% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar portofoliul companiei a ajuns a 7,1 milione mp, dintre care 2 milioane mp se află în România.

Veniturile din chirii au crescut cu 7,1% în trimestrul al treilea, până la 407 mil. de euro.

Totodată, compania a investit în acest an în extinderea echipei, atrăgând oameni noi în poziţii de management atât în echipele locale, cât şi în funcţiile la nivel de grup.

Portofoliul regional al CTP a crescut de la 6,6 mil. mp în prima jumătate a anului, până la 7,1 mil. Mp în septembrie, fiind planificat să depăşească 7,7 mil. mp până la finalul anului, cu 200.000 mp mai mult faţă de estimări.

Compania a realizat în acest an nouă achiziţii în cinci ţări, proprietăţile totalizând 408.100 mp. Aproximativ 70% dintre noile investiţii fost reprezentate de achiziţii în România, unde CTP a achiziţionat în acest an multiple proiecte, în oraşele Timişoara, Sibiu, Oradea, Craiova, Bucureşti şi Braşov.

“De la listarea pe bursa Euronext din Amsterdam, din luna martie, suntem concentraţi pe a ne depăşi semnificativ unul dintre obiectivele noastre cheie ale planului de business pentru IPO şi ne aşteptăm să atingem 10 mil. mp până anul viitor – cu 12 luni mai devreme decât era planificat initial”, a declarat Remon Vos, CEO CTP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO