Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul de parcuri industriale şi logistice CTP a ajuns la un portofoliu de peste 6 milioane de metri pătraţi. “România contribuie semnificativ la performanţa grupului”

Dezvoltatorul de parcuri industriale şi logistice CTP a...

Autor: Cristina Bellu

29.10.2020, 15:30 194

CTP, cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale şi logistice premium din România şi Europa Centrală şi de Est, anunţă că suprafaţa brută închiriabilă de spaţii industriale pe care o operează a depăşit 6 milioane de metri pătraţi, evoluţie determinată de accelerarea comerţului online şi de relocările apărute în contextul actual de-a lungul lanţului de aprovizionare pentru numeroase companii, factori care au susţinut creşterea organică a suprafeţei de spaţii industriale pe care CTP le operează la nivel european.

„Odată cu finalizarea ultimului nostru depozit din cadrul ctPark Bucharest, portofoliul CTP depăşeşte acum 6 milioane de metri pătraţi. România contribuie semnificativ la această performanţă a grupului, înregistrând o creştere de 25% în cadrul portofoliului”, spune Ana Dumitrache, Country Manager CTP România.

În următorii doi ani, dezvoltatorul vizează extinderea suprafaţei totale de spaţii pe care le operează la 10 milioane de metri pătraţi, precum şi dezvoltarea pe pieţele în care deja activează, cât şi pe pieţe noi.

La începutul acestei luni, CTP a lansat o rundă de debut de obligaţiuni verzi în valoare de 650 mil. euro, care au fost suprasubscrise de mai multe ori, cererea investitorilor atingând un maximum de peste 2 miliarde euro, marcând astfel cea mai mare emisiune de debut a unei companii imobiliare din regiunea CEE.

„Finanţarea dobândită în urma emisiunii de obligaţiuni este destinată extinderii CTP pe pieţele existente”, explică fondatorul şi proprietarul CTP, Remon Vos.

Dezvoltatorul monitorizează în mod constant felul în care actuala pandemie generează schimbări în modul în care companiile îşi desfăşoară operaţiunile de business. Interesul pentru spaţiile noi dezvoltate de CTP provine în mod special de la companiile din sectorul comerţului electronic, ale căror depozite sunt amplasate tot mai aproape de clienţi. În acest sens, proprietarul CTP consideră că România oferă multe oportunităţi.

„Anul acesta, 85% dintre noile contracte încheiate au fost generate de extinderea activităţilor clienţilor noştri de pe pieţele lor actuale sau pe pieţe noi din regiunea CEE. Ne aşteptăm ca acest ritm de creştere să continue, dar vom lua în considerare şi achiziţii strategice în cazul în care vor apărea noi oportunităţi ce sunt în conformitate cu specificul portofoliului nostru”, concluzionează Remon Vos.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii logistice şi industriale de clasa A, cu peste 1.250.000 m² suprafaţă închiriabilă situaţi în Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Ineu şi Salonta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO