Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar belgian Atenor a semnat un contract pentru vânzarea complexului de birouri @Expo din zona Expoziţiei din Bucureşti către Adventum Group. Tranzacţia ar putea fi finalizată în T1 2023

Dezvoltatorul imobiliar belgian Atenor a semnat un...

Autor: Roxana Rosu

03.01.2023, 11:01 1223

Dezvoltatorul imobiliar Belgian Atenor a semnat un contract privind intenţia de vânzare complexul de birouri  @Expo din zona Expoziţiei din Bucureşti către Adventum Group.

Contractul semnat de cele două companii prevede încheierea tranzacţiei până la finalul trimestrului 1 din 2023.

Fondul de investiţii „boutique“ Adventum, condus de o echipă maghiară, dar cu sediul oficial în Malta, a cumpărat în 2021 şi birourile Hermes Business Campus din Capitală, tot de la Atenor, contra sumei de 150 mil. euro.

Complexul @Expo conţine trei clădiri de birouri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 48.900 mp, incluzând şi spaţii de retail.

Primele două clădiri au fost finalizate în 2022, iar a treia are ca termen primul trimestru din 2023. Printre chiriaşii actuali se numără Deutsche Telekom şi GameLoft.  

”Tranzacţia va avea un impact pozitiv asupra rezultatelor financiare ale Atenor şi a poziţiei de cash. În plus, impactul ar putea fi imbunătăţit ulterior printr-un contract de închiriere a clădirii”, se arată într-un comunicat al Atenor.

Dezvoltatorul belgian a vândut în 2021 şi proiectul Dacia One către Pavăl Holding, proprietarul afacerii româneşti de bricolaj Dedeman, într-o vânzare cu un impact financiar de 50 mil. euro. Proiectul include două clădiri – una istorică de 1.500 mp şi una nouă de 13.500 mp.


 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO