Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management şi-a majorat profitul cu 56% în primele nouă luni din 2021, la 36 mil. lei. Afacerile companiei au atins 110 mil. lei, plus 76%

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management şi-a majorat...

Autor: Cristina Bellu

24.11.2021, 09:50 310

Forty Management, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte mixte şi regenerare urbană din România, condus de Lucian Azoiţei, a raportat pentru primele nouă luni din 2021 o cifră de afaceri consolidată de 109,4 milioane de lei, în creştere cu 76,3% faţă de perioada similară din 2020, şi un profit net de 36 milioane lei, plus 56%, arată raportul financiar trimestrial al companiei.

„Rezultatele înregistrate validează poziţia companiei pe piaţă şi reprezintă o bază pentru proiectele pe care ni le-am propus în perioada imediat următoare. Forty Management, prin brandul comercial Central District, va continua să se impună pe segmentul dezvoltărilor rezidenţiale premium şi cu utilizare mixtă, consolidând seria de proiecte imobiliare inovatoare”, spune Lucian Azoiţei, CEO Forty Management.

În perioada raportată, indicatorul EBITDA a crescut cu 36,4%, ajungând la valoarea de 39,8 milioane de lei. La finalul trimestrului 3 din 2021, compania înregistrează un profit brut de 43,14 milioane lei, valoare ce conţine şi impactul pozitiv al reevaluarii activelor aflate în proprietate.

Dezvoltatorul a vândut şi pre-vândut 209 de apartamente şi 222 de locuri de parcare în primele trei trimestre ale anului.

„Marja netă din vânzările de proprietăţi rezidenţiale a atins 36,18% în T3 2021, în timp ce indicatorul loan to value a scăzut la jumătate, până la 22,64% la 30 septembrie 2021. Vânzările au înregistrat creşteri, am vândut integral Central District 4 Elemente şi 90% din Central District Viitorului 134, cu nouă luni înainte de finalizarea acestui proiect. Faptul că proiectul nostru major, Central District Lagoon City, a intrat în linie dreaptă, se­tează premise excelente pentru o performanţă ridicată în anii următori“, adaugă Gabriel Voinea, CFO al Forty Management.

Forty Management are în portofoliu terenuri cu o suprafaţă totală de 43.000 mp, pe care preconizează dezvoltarea de noi proiecte rezidenţiale cu o suprafaţă de peste 138.000 mp şi o valoare de piaţă ce depăşeşte 310 milioane euro. Noile proiectele se află în proces de obţinere a autorizaţiei de construcţie.

„Am finalizat conceptul Central District Lagoon City, primul proiect de reconversie urbană carbon neutral din Europa de Est, urmând ca anul viitor să demarăm lucrările de construcţie. Un alt proiect pe care îl pregătim este Central District Royal Suites, un turn de 122 m înălţime cu locuinţe exclusiviste, ce va fi primul proiect imobiliar din Bucureşti cu galerie de artă publică, faţade ventilate din panouri solare şi o vedere neîntreruptă de 270 de grade pentru fiecare apartament”, explică Lucian Azoiţei.

Portofoliul Forty Management include proiectele Central District Cuza 99, Central District 4 Elemente, Central District Viitorului 134, Central District Lagoon City şi Central District Royal Suites, proiecte finalizate şi în curs de dezvoltare.

Comopania a fost fondată de Lucian Azoiţei şi Tudor Bădiţescu. În prezent, familia Azoiţei deţine acţiuni în valoare de 88,5% şi Tudor Bădiţescu, 11,5 %.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO