Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe s-a listat la Bursa din Tel Aviv

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe s-a...

Autor: Bogdan Alecu

25.10.2021, 15:21 530

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe s-a listat cu la Bursa din Tel Aviv, după derularea unei oferte publice iniţiale de vânzare pentru un procent de 25% din acţiunile companiei prin care a atras fonduri de aproximativ 28 de milioane de euro. Capitalizarea anticipată a companiei a depăşit 112 milioane de euro.

În perioada activă, 22 – 24 august 2021, oferta a fost suprasubscrisă de investitorii instituţionali şi de retail, aceştia dovedind un interest considerabil pentru organizaţie şi pentru proiectele din România, încă din prima zi de tranzacţionare. La încheierea ofertei, preţul final per acţiune a fost stabilit la 1,099 ILS (1,45 RON).

Oficialii Hagag Development Europe împreună cu echipa din Tel Aviv au deschis ieri, 24 octombrie 2021, ziua de tranzacţionare în cadrul Bursei prin participarea la emblematica ceremonie de deschidere a pieţei (Opening Bell Ceremony), în calitate de invitaţi de onoare, devenind parte, oficial, din familia TASE.

„Am deschis piaţa din România către investitorii din Israel prin lansarea primului IPO pentru emiterea de obligaţiuni corporative în anul 2018, însă aderarea la TASE în postura de companie publică ne oferă o expunere considerabilă faţă investitorii internaţionali prin intermediul ofertei globale. Avem planuri ambiţioase pentru Bucureşti şi ne dorim să ne consolidăm prezenţa pe plan local atât din punct de vedere al portofoliului, cât şi din cel al segmentelor de piaţă reprezentate, iar capitalul tranzacţionat până acum şi accesul propriu-zis la piaţa de capital internaţională ne vor susţine în ceea ce priveşte creşterea volumului şi dimensiunea proiectelor viitoare.”, spune Yitzhak Hagag, Cofondator şi acţionar Hagag Development Europe.

Compania a început tranzacţionarea în data de 25 august, sub simbolul bursier HGGE. În doar o două luni de la listare preţul acţiunilor a crescut cu peste 43%, depăşind în prezent 1,470 ILS (1,95 RON).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO