Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Impact a vândut integral primele trei faze ale ansamblului rezidenţial Greenfield din Capitală şi merge mai departe cu extinderea proiectului

Dezvoltatorul imobiliar Impact a vândut integral primele...

Autor: Cristina Bellu

10.12.2020, 11:21 445

Impact Developer & Contractor (simbol bursier - IMP), dezvoltator imobiliar controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, anunţă vânzarea aproape integrală a stocului de apartamente construite în primele trei faze de dezvoltare ale ansamblului Greenfield Băneasa din Capitală, şi continuarea lucrărilor la extinderea proiectului.

“Pentru Impact Developer & Contractor, Greenfield Băneasa este proiectul său de referinţă, dezvoltat la scară mare, pe 60 de hectare, pe termen lung, între 2007 şi 2028. În prezent, cartierul are trei faze finalizate şi înregistrează un grad de contractare de 98,7%”, spun reprezentanţii companiei.

Astfel, potrivit datelor Impact, la 30 noiembrie mai erau disponibile la vânzare 33 de unităţi, majoritatea apartamente cu patru camere, din cele 2.548 de apartamente finalizate până în prezent. 

„În curând terminăm stocul de apartamente şi ne vom axa pe Noul Greenfield. În prezent, pentru cele 33 de unităţi încă disponibile în stoc, avem discuţii avansate, care se vor concretiza în perioada imediat următoare, dacă nu vor apărea situaţii neprevăzute cauzate de virusul Covid-19”, susţine Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.

Până în prezent, suprafaţa construită acoperă 30 de hectare, iar noile etape de dezvoltare iau în calcul o suprafaţă de 9 hectare de teren. Dezvoltat în perioada 2020 – 2022, centrul comunitar se desfăşoară pe o suprafaţă de teren de 32.071 metri pătraţi, din care 21.496 metri pătraţi sunt alocaţi centrului comercial.

Greenfield Plaza va cuprinde zonă comercială şi de servicii, centrul de fitness şi SPA, şcoală şi grădiniţă de stat, zonele de promenadă şi recreere.  

Impact are 408 milioane de lei capitalizare este controlată în proporţie de 58% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15% din capitalul social.

În perioada următoare, Impact are în vedere derularea unei noi emisiuni de obligaţiuni denominate în euro, intermediate de TradeVille, care se va adresa investitorilor de pe piaţa de capital. Valoarea ofertei este de 6 milioane euro, cu posibilitatea extinderii până la 15 milioane euro. Obligaţiunile vor avea scadenţa la 6 ani, iar rata fixă anuală a cuponului, plătită semestrial, urmează să fie stabilită în plasament, prin metoda licitaţiei şi se va situa în intervalul 5.9% - 6.4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO