Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar israelian HAGAG Development a cumpărat fostul sediu Petrom din Bucureşti şi pregăteşte investiţii de 50 mil.euro în acest an

Dezvoltatorul imobiliar israelian HAGAG Development a...

Autor: Roxana Rosu

20.03.2018, 11:42 2047

Dezvoltatorul imobiliar israelian HAGAG Development Europe a cumpărat în acest an două proprietăţi situate pe una dintre arterele centrale ale Bucureştiului - Victoriei 109 (fostul sediu Petrom) şi Victoriei 139, precum şi a unui teren de peste 3 hectare situat în apropierea pădurii Pipera, în urma unei investiţii de 20 milioane euro, consolidându-şi astfel prezenţa pe piaţa locală.

Dezvoltatorul are în plan investiţii de 70 de milioane de euro, în condiţiile în care consolidarea şi modernizarea celor două clădiri presupun dublarea investiţiei iniţiale. 

“Am ales România deoarece am identificat aici o piaţă cu un foarte mare potenţial de dezvoltare, cu multe oportunităţi şi o vizibilă creştere economică. Am intrat pe piaţă încă de acum 2 ani, dar până acum ne-am concentrat pe achiziţia de proprietăţi. Am dedicat mult timp achiziţiei de terenuri bune şi nu am făcut compromisuri. Am investit până în prezent peste 20 de milioane de Euro, iar anul acesta plănuim să investim încă 50 de milioane de euro în achiziţii şi dezvoltare”, declară Yitzhak Hagag, Preşedintele Hagag Group Israel, compania-mană a HAGAG Development Europe.

Grupul va investi alte 90 milioane de euro în proiectul rezidenţial H Pipera Lake, ajungând la un nivel total al proiectelor din România de 150 milioane de euro.

“Indiferent că discutăm despre construcţii noi sau despre renovarea şi modernizarea unor cladiri deja existente, accentul este pus pe calitate. În ceea ce priveşte proiectele imobiliare de tip comercial, spaţiile vor beneficia de toate facilităţile oferite de clădirile moderne. În plus, vom armoniza arhitectura clădirilor existente cu tendinţele moderne de amenajare a spaţiilor de birouri sau de retail”, a adăugat Andreea Hamza, Marketing Manager al Hagag Development Europe.

Înfiinţat în 2003, Hagag Group activează ca investitor internaţional specializat în dezvoltarea, managementul şi marketingul proiectelor imobiliare. Compania este responsabilă de implementarea şi dezvoltarea unui număr considerabil de proiecte de lux, unice, amplasate în Israel. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO