Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a cumpărat pentru 9,5 milioane euro clădirea de birouri Eliade Tower, deţinută anterior de Eurobank. ”Suntem interesaţi de oportunităţi de achiziţie de proprietăţi cheie pentru portofoliul nostru, iar recenta majorare de capital ne permite să continuăm aceste planuri”

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a cumpărat...

Autor: Roxana Rosu

06.10.2022, 09:46 4906

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (BVB: ONE) a finalizat achiziţia unei noi clădiri de birouri, Eliade Tower, deţinută anterior de Eurobank, valoarea fiiind de 9,5 milioane de euro.

Clădirea Eliade Tower este situată pe Bulevardul Mircea Eliade nr. 18, în imediata vecinătate a ansamblului multifuncţional One Floreasca City, dezvoltat de One United Properties pe un teren de 2,9 ha (pe care se afla fosta fabrică Automatica). Ansamblul are o componentă de birouri – One Tower, trei turnuri rezidenţiale – One Mircea Eliade şi o zonă comercială – One Gallery (fosta fabrică Ford).

„Suntem interesaţi de oportunităţi de achiziţie de proprietăţi cheie pentru portofoliul nostru, iar recenta noastră majorare de capital ne permite să continuăm aceste planuri.  Eliade Tower este poziţionat strategic lângă One Floreasca City, în poate cel mai dorit loc din Bucureştiul de astăzi. Pe termen scurt Eliade Tower va funcţiona ca o clădire de birouri în portofoliul de birouri companiei noastre, dar pe termen mediu şi lung vom analiza utilizarea optimă a proprietăţii”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Eliade Tower are o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp, fiind amplasată pe un teren de 4.224 mp, are 10 etaje şi parcare supraterană. În prezent, este închiriată în proporţie de aproximativ 50%.  

Portofoliul de birouri One United Properties este acum format din One Tower, One Cotroceni Park, One Victoriei Plaza, One Herăstrău Office, One North Gate şi Eliade Tower şi va ajunge la o suprafaţă închiriabilă totală de peste 150.000 mp după livrarea One Cotroceni Park Office Faza 2 până la sfârşitul anului 2022.

 Împreună cu portofoliul comercial, format în principal din Bucur Obor şi One Gallery, fosta fabrică Ford, portofoliul total al companiei destinat închirierilor comerciale va ajunge la o suprafaţă închiriabilă de aproape 200.000 mp.

Zilele trecute, Victor Căpitanu şi Liviu Diaconescu, cofondatori ai One United, soţiile lor şi administratorul Horia Manda au cumpărat 1,5% din acţiunile ONE pentru 44,5 milioane de lei. Vânzătorul nu a fost raportat la Bursa de Valori Bucureşti.

Acţiunile ONE au pierdut 5,3% anul acesta, pe un rulaj de 227 de milioane de lei. Prin comparaţie, indicele BET s-a depreciat cu 15,5%, potrivit BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO