Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties înfiinţează un comitet ESG care va asista board-ul companiei în coordonarea strategiei de sustenabilitate. “Vrem să înţelegem mai bine riscurile şi oportunităţile asociate care provin din interesul tot mai mare pentru sustenabilitate”

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties...

Autor: Cristina Bellu

12.04.2022, 10:49 239

One United Properties, principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (simbol ONE), anunţă crearea unui Comitet de Guvernanţa de Mediu, Socială şi Corporativă (ESG) care va asista Consiliul de Administraţie al companiei în definirea strategiei de sustenabilitate.

„Având în vedere importanţa pe care stakeholderii din toată lumea o acordă aspectelor ESG, suntem hotărâţi să înţelegem mai bine riscurile şi oportunităţile asociate care provin din acest interes tot mai mare pentru sustenabilitate”, spune Claudio Cisullo, Preşedintele Consiliului de Administraţie al One United Properties.

El precizează că aceasta reprezintă  prima iniţiativă de acest gen pentru o companie românească listată la bursă şi una dintre primele abordări de această natură în rândul companiilor locale.

Comitetul ESG al ONE va fi format din membri ai Consiliului de Administraţie, experţi externi şi consilieri în domeniu, componenţa finală a acestuia urmând să fie anunţată după alegerea noilor membri ai Consiliului de Administraţie, care va avea loc în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 26 aprilie, transmit oficialii companiei.

Co-fondatorii One United Properties, Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, vor face însă parte din comitet alături de cel puţin un membru independent al Consiliului. În plus, din partea membrilor externi, Zuzanna Kurek, IR manager al One United Properties şi fondator Cornerstone Communications, firmă care consiliază emitenţii listaţi la BVB în relaţiile cu investitorii, pieţele de capital şi aspectele de sustenabilitate, va face parte şi ea din Comitetul ESG.

Comitetul se va reuni de două ori pe an pentru a recomanda Consiliului de Administraţie strategia generală a companiei cu privire la aspectele ESG. În plus, va raporta Consiliului de Administraţie subiecte curente şi emergente legate de aspectele ESG care pot afecta afacerile, operaţiunile, performanţa sau imaginea publică a companiei sau care sunt relevante pentru companie şi acţionarii săi şi, dacă este cazul, va detalia acţiunile luate în raport cu acestea.

Totodată, comitetul va monitoriza acţiunile sau iniţiativele luate pentru a preveni, atenua şi gestiona riscurile legate de aspectele ESG care pot avea un impact negativ semnificativ asupra companiei sau care sunt relevante pentru stakeholderi şi va oferi îndrumări în acest sens. De asemenea, va asista Consiliul de Administraţie cu privire la preocupările părţilor interesate legate de aspectele ESG.

În paralel, organizaţia va supraveghea politicile, practicile şi performanţa companiei cu privire la aspectele ESG, va coordona pregătirea raportului anual de sustenabilitate al companiei şi va supraveghea procesul de obţinere a unui rating ESG pentru One United Properties.

Numirea Comitetului ESG în cadrul Consiliului de Administraţie face parte dintr-o strategie mai amplă de sustenabilitate pe care dezvoltatorul imobiliar a început să o implementeze la sfârşitul anului 2021, ca urmare a deciziei de a adera la Pactul Global al ONU, cea mai mare iniţiativă de sustenabilitate din lume.

În urma acestei aderări, compania s-a angajat să raporteze anual progresul în domeniul durabilităţii.

În februarie 2022, One United Properties a anunţat un parteneriat cu Veolia România Soluţii Integrate (VRSI), companie membră a Veolia România, pentru a implementa soluţii energetice inovatoare care vor îmbunătăţi parametrii de sustenabilitate ai dezvoltărilor rezidenţiale ONE.

În prima fază, VRSI va investi în dezvoltarea şi operarea unui sistem de încălzire şi răcire geoexchange în cadrul a două dezvoltări – One Lake District şi One Peninsula. 

One United Properties a fost fondată de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, care în prezent deţin 59% din acţionariatul companiei şi sunt singurii membri executivi ai Consiliului de Administraţie, restul celorlalţi cinci membri fiind neexecutivi.

Portofoliul companiei include proiectele One Mircea Eliade, One Mamaia Nord, One Herastrau Towers, One Timpuri Noi, One Floreasca Vista, One Verdi Park, One Modrogan, One Peninsula, One Cotroceni Park, livrate sau în dezvoltare.

Dezvoltatorul imobiliar s-a listat pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti în iulie anul trecut, după încheierea unei oferte publice iniţiale primare prin care a atras de la investitori 260 milioane de lei.

De asemenea, compania este inclusă din decembrie 2021 în indicii FTSE Russell dedicaţi Pieţelor Emergente, respectiv FTSE Global All Cap.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO