Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul logistic CTP investeşte 18 mil. euro în 37.000 mp de spaţii industriale în vestul ţării

CTPark Ineu

CTPark Ineu

Autor: Cristina Bellu

31.08.2017, 11:40 297
CTP, unul dintre cei mai mari investitori în spaţii logistice şi industriale de pe piaţa locală, continuă extinderea la nivel naţional şi achiziţionează parcurile logistice din oraşele Ineu (jud. Arad) şi Salonta (jud. Bihor), de la compania slovacă IPEC Group, în urma unei investiţii de aproximativ 18 milioane de euro.
 
Cele două proprietăţi totalizează 119.000 metri pătraţi de teren şi 37.000 de metri pătraţi de suprafaţă închiriabilă şi fac parte din strategia pe termen lung de creştere şi de consolidare a poziţiei companiei la nivel naţional.
 
„Achiziţia parcurilor logistice din Ineu şi Salonta face parte din strategia noastră de dezvoltare naţională a afacerii şi de acoperire a tuturor zonelor strategice din România.”, a explicat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.
 
CTPark Ineu este amplasat pe un teren de 56.000 metri pătraţi. Parcul are 23.000 metri pătraţi, suprafaţă construită cu destinaţia de producţie şi birouri şi constă dintr-un depozit complet închiriat companiei Delphi Packard care deţine la Ineu o fabrică de componente auto.
 
CTPark Salonta beneficiază de un teren cu o suprafaţă totală de 63.000 metri pătraţi, o suprafaţă închiriabilă de 14.000 metri pătraţi la care se vor adăuga încă 30.000 metri pătraţi, conform planurilor de dezvoltare ulterioare. Parcul are la acest moment două depozite ocupate în proporţie de 97% de producătorul francez de componente auto Inteva.
 
„Un alt criteriu pentru care am ales aceste proprietăţi a fost existenţa unor contracte de închiriere pe termen lung cu două companii importante: Delphi Packard şi Inteva. Ne-am propus să fim prezenţi în toate regiunile din ţară unde infrastructura este suficient de bine dezvoltată pentru clienţii noştri şi pentru afacerile lor. (...) Consider că acesta este momentul optim pentru accelerarea ritmului nostru de creştere, prin cumpărarea de proprietăţi şi prin dezvoltarea de noi facilităţi”, a adăugat Ana Dumitrache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO