Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul Prime Kapital a semnat pentru încă 1.900 mp de birouri în proiectul Globalworth Tower din Capitală

Dezvoltatorul Prime Kapital a semnat pentru încă 1.900...

Autor: Cristina Bellu

07.12.2021, 10:58 330

Prime Kapital, dezvoltator, investitor şi operator imobiliar integrat, a semnat cu Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia, pentru extinderea cu 1.941 metri pătraţi de birouri în proiectul Globalworth Tower din Capitală, pentru următorii cinci ani.

În urma tranzacţiei, Prime Kapital ajunge să ocupe o suprafaţă totală de 3.066 de metri pătraţi în ansamblul cu 26 de etaje, a doua cea mai înaltă clădire de birouri din România, potrivit unui comunicat al  Globalworth.

“Ne bucurăm că Prime Kapital se află în comunitatea noastră din 2017. Activăm în aceeaşi industrie şi chiar şi în aceeaşi regiune: Europa Centrală şi de Est. Poate şi de aceea apreciem foarte mult activitatea lor şi ne-am dorit să construim o relaţie solidă, de durată. Extinderea sediului în clădirea de birouri Globalworth Tower este o confirmare a încrederii lor”, spune Ema Iftimie, Head of Leasing & Customer Care, Globalworth România.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România şi Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piaţa imobiliară de birouri. Globalworth investeşte, dezvoltă şi gestionează direct clădiri de birouri şi parcuri industriale şi de logistică, în locaţii premium, care generează venituri din închirierea de spaţii către companii din întreaga lume.

Portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 3.1 miliarde de euro, la 30 iunie 2021. Aproximativ 95,1% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 650 de companii naţionale şi multinaţionale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO