Constructii & Imobiliare

Doi primari, un prefect, un secretar de stat şi un deputat la inaugurarea unui drum privat de 4 kilometri lângă Bucureşti

Doi primari, un prefect, un secretar de stat şi un...

Autor: Cristi Moga

10.02.2015, 15:21 4927

Investitorul belgian Liebrecht & wooD, care a dezvoltat pe piaţa locală proiecte precum centrele comerciale Fashion House şi Militari Shopping sau parcul de birouri Victoria Park din Băneasa, a finalizat astăzi un drum de patru kilometri care leagă terenul companiei de autostrada Bucureşti – Constanţa pentru a putea dezvolta pe acel lot un nou centru comercial.

Investiţia în acest drum s-a ridicat la 4,8 milioane de euro şi a fost finanţată din fondurile companiei, dar cu toate acestea la evenimentul de tăiere a panglicii s-au prezentat primarii localităţilor Fundulea şi Cernica, prefectul judeţului Călăraşi, un deputat şi Alexandru Năstase, secretar de stat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură, alături de ambasadorul Belgiei şi reprezentanţii dezvoltatorului. Drumul este util companiei, dar este şi o nouă cale de acces între localităţile Bălăceanca şi Cernica, aflate de o parte şi alta a autostrăzii A2.

Primarii şi prefectul au declarat că se află în “faţa unui vis” şi a “celei mai importante investiţii din zonă”, care va deschide porţile şi către alţi investitori, deşi contribuţia acestora la realizarea acestei investiţii a fost legată doar de eliberarea autorizaţiilor necesare pentru ca belgienii să îşi poată derula proiectul. În acelaşi timp, spre exemplu, cea mai mare parte a ieşirilor de la autostrada Bucureşti – Ploieşti, dată în folosinţă în 2012, nu sunt nici acum deschise circulaţiei, în condiţiile în care acest proiect este o iniţiativă publică.

Belgienii vor să construiască pe acel teren un centru comercial cu o suprafaţă de 88.000 de metri pătraţi denumit Cernica Park şi estimează că vor începe construcţia propriu-zisă în 2016, anul acesta fiind destinat “comercializării”, respectiv atragerii unui grup de trei-patru retaileri de mari dimensiuni dispuşi să deschidă magazine de mobilier, bricolaj, electrocasnice sau hipermarket.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO