Constructii & Imobiliare

DP World a investit 15 milioane de dolari într-un terminal intermodal în Aiud

DP World a investit 15 milioane de dolari într-un...

Autor: Bogdan Alecu

05.05.2022, 16:29 291

Compania de logistică DP World  a investit 15 mil. euro într-un nou terminal intermodal în Aiud, în apropiere de Alba Iulia.

Terminalul şi Hub-ul din jurul lui va fi dezvoltat în vecinătatea Aiudului. Terminalul intermodal va fi unul prin care municipiul Aiud se va conecta cu restul lumii prin cel mai important nod pentru transportul de mărfuri din regiune – Portul Constanţa. El va va opera trenuri directe de mare viteză pe ruta Aiud - Constanţa prin intermediul unei linii feroviare directe.

“În urma unui efort de 5 ani, am demarat acest proiect şi ne dorim să il finalizăm intr-un an de zile”, a spus  Cosmin Cârstea, CEO al DP World Constanţa & DP World Logistics România.

Terminalul va oferi producătorilor şi distribuitorilor din regiune o integrare a facilităţilor de transport intermodal cu servicii suplimentare, precum spaţii de depozitare (inclusiv magazie cu temperatura controlată), facilităţi de încărcare şi descărcare a vagoanelor cu containere şi semiremorci, spaţii comerciale şi de birouri, parcări pentru TIR-uri (semiremorci).

El va conecta mai uşor zona centrală a ţării cu Portul Constanţa şi de acolo cu clienţi din jurul lumii. DP World Constanţa şi-a prelungit contractul de concesiune cu Administraţia Porturilor Maritime Constanţa până în 2049, reprezentând astfel un partener de încredere, pe termen lung, al oricărei companii din România interesată de serviciile sale

Începând cu anul 2003, DP World a investit 100 de milioane de dolari în operaţiunile sale din România, conectând astfel ţara noastră, prin nave, camioane şi trenuri în special cu Europa şi Asia Centrală, dar nu numai.

Investiţia în noul terminal, de la Decea, se va ridica la estimativ 15 milioane de dolari. Terminalul este în plan să fie operaţional în prima jumătate a anului 2023.

Compania îşi bazează strategia de investiţii pe o viziune pe termen lung. DP World  este şi va fi un partener strategic al statului român.

Dubai Ports World, este unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume. La nivel global Dubai Ports este prezent în peste 60 de porturi ale lumii, cu mai mult de 170 de terminale multi-modale. Prin terminalele şi porturile pe care gigantul le operează, trec anual peste 60.000 de nave.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO