Constructii & Imobiliare

Dragoş Bîlteanu a vândut un teren de 10 mil. euro pe care va fi extins mallul Promenada

Fostul sediu al Romenergo (în dreapta) care urmează să fie demolat pentru a face loc unei extensii a mallului Promenada

Fostul sediu al Romenergo (în dreapta) care urmează să fie demolat pentru a face loc unei extensii a mallului Promenada

Autor: Cristi Moga

24.11.2014, 11:35 4938

Grupul Romenergo, controlat de omul de afaceri Dragoş Bîlteanu, a vândut fondului sud-african NEPI terenul de 1,2 hectare de sub fostul sediu al companiei din Calea Floreasca, tranzacţie evaluată de ZF la circa 10 milioane de euro şi care va permite extinderea mallului Promenada cumpărat recent de NEPI. Potrivit unor surse apropiate tranzacţiei, cei de la NEPI au plătit un preţ de circa 20 de milioane de euro, mult peste media pieţei, acesta fiind singurul teren pe care mai poate fi extins mall-ul Promenada. 

Romenergo a început demolarea clădirii fostului sediu pentru a curăţa terenul şi a închiriat un spaţiu în Floreasca Tower în care şi-a stabilit biroul.

“NEPI a finalizat achiziţia unui teren de 1.2 hectare adiacent Promenada Mall. Pe acest teren există o clădire de birouri în curs de demolare. Terenul este reglementat din punct de vedere urbanistic pentru dezvoltarea unei noi clădiri de birouri de aproximativ 50.000 de metri pătraţi. NEPI intenţionează să solicite

modificarea reglementărilor urbanistice în vederea dezvoltării unei extensii a Promenada Mall integrată cu o nouă dezvoltare de birouri de clasă A pe acest teren”, au anunţat reprezentanţii NEPI.

Sud-africanii au plătit la sfârşitul lunii octombrie 148 de milioane de euro pentru achiziţia mallului Promenada, proiect despre care consultanţii apreciază că este “incomplet” deoarece nu are cinematograf multiplex şi hipermarket, două elemente considerate esenţiale pentru mallurile din Bucureşti.

Prin această achiziţie, NEPI ar putea adăuga şi aceste elemente proiectului. De obicei, NEPI cumpără centre comerciale pe care poate să le extindă, îmbunătăţindu-le performanteţele.

Pe de altă parte, prin dezvoltarea acestui teren, sud-africanii ar putea trece şi o a treia clădire de birouri în portofoliul din zona Barbu Văcărescu – Floreasca, unde deţin în prezent proiectele The Lakeview şi Floreasca Business Park.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO