Constructii & Imobiliare

DTZ Echinox: IT-ul şi telecom-ul asigură 70% din cererea de birouri din provincie

DTZ Echinox: IT-ul şi telecom-ul asigură 70% din cererea de birouri din provincie

Mihaela Gălăţanu, head of research în cadrul DTZ Echinox: Am avut destul de multe cereri şi pentru alte oraşe în afară de Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Braşov. Spre exemplu, am avut cereri pentru Craiova sau Galaţi.

Autor: Andreea Neferu

17.06.2015, 00:06 257
Cererea pentru spaţii de birouri în principalele oraşe din pro­vincie, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Braşov, este ge­ne­rată preponderent de companiile din sectorul tehnologiei şi tele­comunicaţiilor, care asigură 70% din suprafeţele tran­zac­ţio­nate, în timp ce fir­me­le din sectorul pro­ducţiei şi indus­trial asi­gură restul de 30% din tranzacţii, po­trivit datelor ofe­rite de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.
 
„Direcţia este dată de companiile din domeniul tehno­lo­gi­ei şi telecomunicaţiilor şi în oraşele secundare din România, la fel ca în Bucureşti. În Bucureşti există însă cerere şi din partea unor alte companii, cum sunt cele din zona serviciilor“, spune Mihaela Gălăţanu, head of re­search în cadrul DTZ Echinox.
 
Anul trecut volumul de spaţii de bi­rouri moderne tranzacţionate în cele pa­tru oraşe s-a ridicat la circa 55.000 de metri pătraţi, dublu faţă de 2013, iar deja în primul trimestru al acestui an s-au tranzacţionat alţi 25.000 mp.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO