Noi mişcări pe piaţa cimentului

După mega-fuziunea LafargeHolcim, nemţii de la HeidelbergCement, care fac afaceri de 900 mil. lei în România, cumpără cel mai mare producător italian de ciment

30 iul 2015 Autor: Andreea Neferu

Grupul german HeidelbergCement, unul dintre cei mai mari producători de ciment din lume, cu activităţi şi în România, a cumpărat 45% din acţiunile jucătorului italian din piaţa cimentului Italcementi.

Nemţii plătesc 1,67 de miliarde de euro pentru preluarea pachetului de acţiuni, finalizarea tranzacţiei fiind prevăzută pentru 2016, după primirea tuturor aprobărilor din partea autorităţilor de reglemntare. Ulterior, HeidelbergCement va iniţia o ofertă publică de preluare a participaţiilor celorlalţi acţionari ai Italcementi.

Actualul acţionar majoritar al Italcementi este Italmobiliare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
ciment
, piata
, romania
, afaceri
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide